Duvel Moortgat optimaliseert bierproductie met Infor

Bierproductie

Brouwerij kiest voor planning- en schedulingtools voor bierproductie van Infor

Infor kondigt aan dat Duvel Moortgat Infor Production Scheduling heeft gekozen om de bierproductie te optimaliseren. De selectie volgt vlak na de afgeronde implementatie van de supply planning-software van het softwarebedrijf. Deze tools spelen een belangrijke rol in de groei en spelen ook in op de snel veranderende vraagconjuctuur van de brouwerij.

Duvel Moortgat is een familiebedrijf met een uitgesproken focus op speciaalbieren waaronder merken als Duvel, Vedett, ’t IJ, La Chouffe, De Koninck, Liefmans en Maredsous. Het bedrijf is gegroeid van een lokale brouwerij naar een mondiale speler met 10 productiesites waaronder in België, de US en Tsjechië. Daarnaast zijn er enkele sales sites in Frankrijk, UK, China en Spanje. Doordat bierproductie seizoensgebonden is, de coronapandemie die leidde tot een onvoorspelbare productie en de algemeen constante groei van Duvel, bereikte de planning van het productieproces via Excel de limiet. Dit vereist een professionalisering met een gestandaardiseerd productie- en schedulingproces.

Infor werd na een selectieprocedure gekozen vanwege de ruime kennis en ervaring op vlak van planning en scheduling in de brouwerijwereld. Nu de planningssoftware geïnstalleerd is, wordt ook de schedulingtool toegevoegd en gebundeld tot een complete oplossing. Daardoor beschikt Duvel over software die zowel op de lange als op de korte termijn effectief is voor inzicht in het productieproces van de bierproductie.

“Een brouwerij behoort tot de meest complexe productiebedrijven. Het is van vitaal belang om de complexiteit van onze activiteiten te verminderen en de controle over onze productie te behouden. De strategische planning- en schedulingapplicaties van Infor zorgen dat we kunnen groeien”, aldus Dirk Waterschoot, manager production planning & purchase raw materials bij Duvel Moortgat. “Naast de solide oplossingen, biedt Infor een consistente betrouwbare samenwerking met een multidisciplinair team van consultants en we kijken uit naar de introductie van de schedulingtool.”

“Infor Production Scheduling is een product voor collaboratieve planning dat een oplossing biedt voor de specifieke uitdagingen van brouwerijen zoals Duvel Moortgat. Het vermogen om tegelijkertijd tanks en productielijnen te plannen en om complexe routing en arbeids- en resourcebeperkingen te beheren, resulteert in een hoger gebruik van apparatuur, minder omschakelingen en een hogere doorvoer”, aldus Ernst Stegwee, accountmanager bij Infor. “Zo wordt het eenvoudig om resources van het bierproductie te optimaliseren en de capaciteit te maximaliseren. We zijn blij dat we met deze oplossing bijdragen aan de groei van een mooie brouwerij als Duvel.”

“We zijn verheugd dat Duvel deel uitmaakt van onze familie van meer dan 30 biermerken en 150 brouwerijen die gebruik maken van Infor Supply Chain Planning over de hele wereld”, aldus Valerie Tardif, Infor’s vice president voor supply chain planning product management.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie