Cybersecurity voor infraprojecten met de Cybersecurity Implementatie Richtlijn

Cybersecurity Implementatie Richtlijn

Hudson Cybertec geeft bouwers in de weg- en waterinfrastructuur sinds kort de kans om alles te weten te komen over de Cybersecurity Implementatie Richtlijn (CSIR). Deze bouwbedrijven, die infrastructurele projecten uitvoeren in opdracht van de overheid, krijgen steeds vaker te maken met cybersecurityvereisten. Rijkswaterstaat heeft samen met de waterschappen de CSIR, oorspronkelijk opgesteld door Rijkswaterstaat, doorontwikkeld voor gemeenschappelijk gebruik.

Deze doelgroep krijgt deze mogelijkheid aangeboden in de vorm van een workshop. Dit is een praktische workshop waarin deze Cybersecurity Implementatie Richtlijn wordt uitgelegd en werd speciaal voor de nieuwste versies van de CSIR ontwikkeld. Deelnemers leren hierdoor de richtlijn kennen en krijgen een goed begrip van hoe zij deze kunnen toepassen in de praktijk bij projecten, die zij voor Rijkswaterstaat en waterschappen uitvoeren. Dit is een unieke toevoeging voor dit soort projecten omdat zo de digitale weerbaarheid van de objecten waarvoor zij verantwoordelijk zijn, gewaarborgd kan worden.

Daarnaast tonen ook andere delen van de overheid steeds meer interesse in dit kader, waardoor het voor opdrachtnemers steeds belangrijker wordt om de CSIR goed te begrijpen, te anticiperen op de vereisten en er voor te zorgen dat er op de juiste manier mee om wordt gegaan.

Momenteel wordt de CSIR workshop één keer per maand gegeven aan opdrachtnemers die te maken hebben met de Cybersecurity Implementatie Richtlijn.

Meer informatie

Over Hudson Cybertec

Hudson Cybertec is een leveranciersonafhankelijke cybersecurity solution provider met jarenlange ervaring op het gebied van cybersecurity voor de Operationele Technologie (OT). Onze missie is het digitaal weerbaar maken én houden van de primaire processen van bedrijven en organisaties. Dit staat centraal in onze dienstverlening. De unieke combinatie van diepgaande domeinkennis, ruime ervaring in cybersecurity en uitgebreide expertise in zowel industriële als technische automatisering, onderscheidt ons van andere securitybedrijven.

Hudson Cybertec maakt deel uit van de Kiwa groep. Kiwa is een Nederlandse organisatie en wereldwijd actief met 5500 medewerkers in meer dan 35 landen. In synergie met Kiwa vormt Hudson Cybertec een One-Stop-Shop voor cybersecurity voor de OT, van nulmeting tot certificering.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.