Nieuw geavanceerd conditiebewakingsapparaat voor motoren

Conditiebewakingsapparaat

Het voorkomen van onverwachte uitval van apparatuur is een prioriteit voor veel bedrijven. Dit is waar de waarde van een geavanceerd conditiebewakingsapparaat, zoals de K7DD-PQ-serie van OMRON, naar voren komt. Dit apparaat speelt een grote rol in het bewaken van moeilijk te meten storingsmodi, waaronder frequente toerentalveranderingen en motoren met snel veranderende belastingen.

Conditiebewakingsapparaat voor slim onderhoud

OMRON heeft het conditiebewakingsapparaat ontwikkeld met het oog op slim onderhoud. Door live gegevens te verzamelen, te bewaken en te analyseren, biedt de K7DD-PQ een automatisering in de detectie van afwijkingen op productielocaties. Het is in staat om meer dan 400 soorten kenmerkwaarden te analyseren die zijn afgeleid van stroom- en spanningsmetingen. Hierdoor kan het specifieke storingsmodi detecteren, zoals versleten messen, vastzittende spanen of verslechterende lagers in spindelmotoren van machinegereedschap.

Een van de sleutelfuncties van het conditiebewakingsapparaat is de snelle 2,5 μs-monsternametechnologie. Deze technologie stelt het apparaat in staat om zelfs de meest vluchtige afwijkingen te registreren. Bovendien beschikt het over de mogelijkheid van 6-kanaals simultaan/continu bedrijf met gegevensverwerking zonder weglatingen of afwijkingen. Dit maakt het apparaat uiterst effectief in het bewaken van servomotoren en inductiemotoren, en het detecteren van afwijkingen veroorzaakt door openingen tussen de rotor en de stator of veranderingen in het koppel.

Zelfstandige conditiebewaking

Het geavanceerde conditiebewakingsapparaat is ontworpen voor zelfstandige conditiebewaking binnen de productielocatie. Dit betekent dat complexe installaties of cloudgebaseerde systemen niet nodig zijn. De K7DD-PQ kan eenvoudig achteraf worden aangebracht op het bedieningspaneel, waardoor moeiteloze lokale bewaking en onmiddellijke detectie van afwijkingen mogelijk zijn.

Met een snelheid van 50 ms kan het conditiebewakingsapparaat met variabel toerental bijbenen. Dit vermindert de behoefte aan inspectiewerkzaamheden aanzienlijk. De K7DD-PQ vereenvoudigt ook de gegevensanalyse door automatisch effectieve kenmerkwaarden en drempelwaarden te selecteren. Dit maakt het mogelijk om verschillende storingsmodi en de hoofdoorzaken ervan te identificeren, wat zorgt voor betrouwbare resultaten en de algehele effectiviteit van de apparatuur verbetert.

Het geavanceerde conditiebewakingsapparaat helpt bij het automatiseren en optimaliseren van onderhoudstaken. Dit biedt een oplossing voor arbeidstekorten en voldoet aan de behoefte aan efficiënte onderhoudsmethoden. Door onverwachte storingen in apparatuur te voorkomen, wordt uiteindelijk de productiviteit in productieprocessen verbeterd.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie