Gecombineerde trillings-/temperatuursensor met io-link

CMVT-sensor

De CMVT-sensor van Turck evalueert trillings- en temperatuurgegevens intern en daarmee ook de eenvoudige retrofitting van conditiebewaking in bestaande installaties.

Turck heeft zijn productportfolio uitgebreid met de CMVT, een robuuste trillingssensor met geïntegreerde temperatuurmeting voor conditiebewakingstoepassingen. Trilling en temperatuur zijn de belangrijkste karakteristieke waarden om machinefouten, bijvoorbeeld door onbalans van roterende onderdelen, vroegtijdig te detecteren. De CMVT detecteert trillingen op drie assen en evalueert deze intern. Bij overschrijding van de ingestelde grenswaarden geeft hij direct een waarschuwingssignaal af – via IO-Link of als schakelsignaal.

Eenvoudig gebruik via IO-Link master

De schakeluitgang is bijzonder geschikt voor het opzetten van retrofit- en standalone-toepassingen, omdat hij direct als trigger voor een signaallampje kan worden gebruikt – zonder dat integratie in bestaande besturingssystemen nodig is. De inbedrijfstelling van de sensor is eenvoudig dankzij de Turck Vibration Monitor. De tool visualiseert de trillings- en temperatuurgegevens live in elke webbrowser en kan gemakkelijk worden gebruikt via elke Turck IO-Link master – zonder dat er extra software nodig is. Andere informatie, zoals bedrijfsuren, kan via IO-Link worden uitgevoerd en naar cloudsystemen worden verzonden.

Eenvoudigere conditiebewaking

De sensor detecteert versnellingen in g en trillingssnelheden in mm/s over een breed frequentiebereik. De slimme voorbewerking van de sensorgegevens maakt ook de directe uitvoer van piek-piekwaarden of rms-waarden van versnelling en snelheid mogelijk. De CMVT voert hier drempelwaarden uit in overeenstemming met ISO 10816-3, wat de conditiebewaking volgens de normen aanzienlijk vereenvoudigt.

Industrieën

Belangrijkste functies CMVT-sensor

  • 3-assige trillingsmeting
  • IO-Link & PNP/NPN
  • Trillingsmeter

Meer informatie over de CMVT-sensor bij Turck

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie