Slimme vermogensmodules voor een 30% slanker frequentieregelaarpaneel

CG Drives & Automation

CG Drives & Automation presenteert een nieuwe serie frequentieregelaars voor 160-4000 kW, 230-690 V binnen het Emotron-merk. De reeks omvat veel nieuwe bouwvormen voor aandrijvingen met hoog vermogen.

De nieuwe modellen zijn gebaseerd op de nieuwe slimme 365A Power Electronic Building Blocks (PEBB’s). Deze vermogensmodules hebben nu een aanzienlijk verbeterde vermogensdichtheid en hun unieke constructie biedt flexibiliteit en redundantie. Het resultaat is 30% minder breedte van de frequentieregelaar kast.

Productmanager Jos van den Nouwland legt het unieke modulaire vermogensconcept uit: “Onze PEBB’s hebben hun eigen ingebouwde bescherming. Ze ondersteunen en beschermen elkaar. Ze zijn ook onderling uitwisselbaar, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarbij continu gebruik belangrijk is. Emotron-frequentieregelaar panelen met hoog vermogen zijn eenvoudig te bouwen op basis van het gewenste vermogen, hetzij in twee- of drievoudige PEBB-kastconfiguraties voor flexibiliteit.”

De geavanceerde aandrijftechnologie van Emotron biedt een rendement van 98%. Alle Emotron FDU- en VFX-aandrijvingen zijn uitgerust met luchtgekoelde koellichamen met warmtegeleidingtechnologie, communicatie met alle belangrijke veldbussen en externe toegang.

Jos van den Nouwland, die een lange ervaring heeft met de technologiebasis van het bedrijf, vervolgt: “Alle Emotron-aandrijvingen zitten boordevol technologie om uw apparatuur te beschermen en uw activiteiten te optimaliseren. Zo is elke aandrijving standaard uitgerust met een asbelastingsmonitorfunctie. Betrouwbaarheid is de sleutel tot ons succes en dat vereist aandacht voor detail. We zorgen ervoor dat zelfs de slimme temperatuur-/snelheidsregeling van de door DC-spanning aangedreven kastventilatoren de levensduur en efficiëntie optimaliseert.”

Wij bieden flexibiliteit bij het bouwen van kasten voor frequentieregelaars met hoog vermogen. Lucht- of vloeistofkoeling, speciale filters, communicatie en telemetrie zijn slechts enkele van de aangeboden opties.

CG Drives & Automation

GG Drives & Automation heeft meer dan 40 jaar ervaring in oplossingen op maat voor VFD’s. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Zweden, waar ook het grootste deel van de R&D-afdeling is gevestigd. “We zijn er trots op dat we met onze diepgaande toepassingskennis waarde toevoegen. Het moet eenvoudig zijn om contact op te nemen met een deskundige op het gebied van toepassingen voor aandrijvingen in uw vakgebied. Het meest energie-efficiënte resultaat is altijd gebaseerd op een gespecialiseerde oplossing voor uw unieke vraagstuk.” zegt Jos tot slot.

Meer informatie bij GG Drives & Automation

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie