Campagne voor jongeren in de techniek

hbo-studenten campussen trainingen Structuur Continu leren Innovatief werken Leren

Deze maand gaat een nieuwe campagne van start om jongeren te stimuleren om voor een studierichting in de energietechniek te kiezen. De instroomcampagne ‘Power up the planet!’ richt zich in eerste instantie op vmbo’ers die zich oriënteren op een vervolg-mbo-opleiding. De initiatiefnemers willen deze leerlingen en hun ouders laten zien hoe je met een baan in de energietechniek zelf een bijdrage kunt leveren aan een schonere wereld.

Het initiatief is ontstaan uit een samenwerking van netwerkbedrijven Alliander, Enexis Groep, Stedin, Tennet, Juva, Cogas, Rendo, Volker Energy Solutions, Joulz en DNWG met de vakbonden FNV en CNV binnen het O&O fonds voor netwerkbedrijven.

Voorbeelden

‘Power up the planet!’ wordt aangedreven door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor netwerkbedrijven (O&O fonds NWb). Marinika Knoef, programmamanager, licht toe: “De netwerkbedrijven slaan hiermee hun handen ineen om nieuw technisch talent te vinden en ze te helpen om dit verder te ontplooien. Er wordt jammer genoeg nog steeds te weinig gekozen voor banen in de techniek. Daarom laten we diverse voorbeelden zien van banen die je als mbo’er in de energietechniek kunt vervullen. We willen de jongeren laten zien dat zij een bijdrage kunnen leveren aan een schonere wereld door in de energie te werken en geven daarvan concrete voorbeelden die tot hun verbeelding spreken. Denk bijvoorbeeld aan een baan als monteur van elektrische scooters of auto’s, of als installateur van zonnepanelen.”

Opleidingen door heel Nederland

Met de mbo-opleidingen Monteur Elektrotechniek, Monteur Gas, Warmte en Water alsmede de opleiding tot Monteur Laagspanningsdistributie of Middenspanningsdistributie kun je een baan in de energietechniek vinden. Deze opleidingen zijn onder meer te volgen aan ROC Amsterdam, ROC A12, Rijn IJssel in de regio Arnhem, het Graafschap College, De Friese Poort, MBO Amersfoort en het Techniek College Rotterdam. Alle opleidingen door heel Nederland zijn te vinden op de website.

Op de website van Power up the planet! is nu al informatie te vinden over de mbo-opleidingen. In een later stadium zullen ook opleidingen op hbo- en wo-niveau toegevoegd worden. De jongeren worden via YouTube, Snapchat, Instagram en Facebook geattendeerd op de website.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie