Beyers Koffie bouwt duurzaamste koffieroosterlijn met techpartner CEE

Beyers Koffie

Beyers Koffie, een gerespecteerde speler in de koffie-industrie en onderdeel van Sucafina, is een samenwerking aangegaan met het Belgische techbedrijf CEE. Deze samenwerking heeft geleid tot de creatie van de eerste volledig elektrische koffiebrandlijn op industriële schaal bij Beyers Koffie in Puurs-Sint-Amands in Belgie. Dit initiatief markeert een significante vooruitgang richting een duurzame en milieubewuste koffie-industrie.

Nicolas A. Tamari, CEO van Sucafina: “Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om positieve veranderingen in de koffie-industrie te bewerkstelligen. Bedrijven moeten vooroplopen in het stimuleren van de samenleving om verantwoorde keuzes te maken. Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om een verschil te maken in mensenlevens en bij te dragen aan een toekomst met netto nul uitstoot.”

De kern van deze verandering bij Beyers Koffie ligt in de baanbrekende technologie van CEE. Deze technologie maakt gebruik van elektriciteit die afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen. Hierdoor wordt het gebruik van fossiele brandstoffen overbodig. Dit resulteert in een proces zonder CO2-uitstoot door verbranding van brandstoffen. Bijzonder is dat deze technologie een aanzienlijke verbetering in energie-efficiëntie belooft, met een verbruik dat ongeveer 2,5 keer lager ligt dan bij huidige roosterprocessen. Hiermee overtreft het zelfs het efficiëntieniveau van alternatieven zoals waterstof.

Nieuwe fase in branden van koffie bij Beyers Koffie

Koen Bosmans, CEO van CEE: “We staan op het punt een revolutie te ontketenen in de schone industrie. Ons doel is om deze geavanceerde technologie op grote schaal in de hele koffiesector toe te passen. Het vervangen van fossiele brandstoffen door onze technologie in de koffieproductie en andere sectoren is een belangrijke stap vooruit.” De innovatieve technologie die CEE biedt draagt bij aan een groter milieubewustzijn. Tevens zorgt het voor verbetering in de kwaliteit en veiligheid binnen de koffiesector. Bij de nieuwe methode van koffiebranden worden bonen langzaam en met hoge precisie bij lagere temperaturen geroosterd. Deze methode wijkt aanzienlijk af van traditionele methoden en kondigt een nieuwe fase aan in het branden van koffie.

Cory Bush, CEO van Beyers Koffie, licht de ambities van het bedrijf toe: “Ons doel bij Beyers Koffie is om de meest duurzame private-label-koffiebrander te worden. We streven ernaar onze gehele industrie te inspireren om beter te presteren. Ons partnerschap met CEE in het ontwikkelen van een grootschalige zero-emissies roosterlijn is een weerspiegeling van deze ambitie en onze gedeelde waarden.”

Deze samenwerking tussen Beyers Koffie, Sucafina en CEE vormt een belangrijk moment in de koffie-industrie. Het omarmen van innovatieve technologieën om een nieuwe duurzaamheidsnorm te stellen toont aan dat positieve verandering mogelijk is. Dit partnerschap maakt de weg vrij voor een toekomst waarin de koffie-industrie niet alleen milieubewuster, maar ook efficiënter en kwalitatiever te werk gaat.

Sucafina

Sucafina, specialist in duurzame ‘Farm to Roaster’ koffie sinds 1905, heeft meer dan 1.400 medewerkers in 36 landen. Het bedrijf biedt wereldwijde koffie-oplossingen, waarbij technologie, innovatie en duurzaamheid centraal staan in de toeleveringsketen.

Beyers Koffie

Beyers Koffie is opgericht in 1880 in Antwerpen en onderdeel van Sucafina. Het bedrijf is gespecialiseerd in het branden en verpakken van koffie voor derden en private labels. Zij zijn actief in vijf landen met meer dan 200 werknemers.

CEE

CEE is en cleantechbedrijf dat is opgericht in 2007. Zij helpt energie-intensieve industrieën in hun transitie naar netto nul koolstofuitstoot, met een focus op drogen, roosteren en intelligente elektrificatie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie