Kennisprogramma beurs Maakindustrie Expo breidt uit

Beurs Maakindustrie Expo Hardenberg

Het kennisprogramma voor de tweede editie van de beurs Maakindustrie Expo op 10 en 11 mei 2023 in Evenementenhal Hardenberg breidt zich verder uit met onder meer een extra kennisstudio. Ook komt er op de eerste beursdag een avondprogramma met TNO en is er een MIX Studio waar zes lezingen gehouden worden door Koninklijke Metaalunie en Teqnow.

“Kennis opdoen is een belangrijke thema op de beurs Maakindustrie Expo. Wij willen ondernemers helpen hun bedrijf in de maakindustrie klaar te stomen voor de toekomst, maar ook de techneuten te helpen om hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie. “Bovendien speelt er veel op het gebied van flexibeler produceren. Ook blijft het tekort aan personeel en schaarste aan grondstoffen een uitdaging. Het is belangrijk om bij te blijven in deze snel veranderende wereld. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Daarom is een platform als de beurs Maakindustrie Expo waar theorie en praktijk samenkomen van essentieel belang.”

Koninklijke Metaalunie en Teqnow verzorgen een groot deel van het kennisprogramma met een zestal lezingen over actuele thema’s, zoals effectief werkvoorbereiden, de weg naar snel en winstgevend robotiseren en hoe werkt een productconfigurator? Aan het woord komt onder meer Rard Metz, hij is programmamanager en adviseur van Teqnow en al jaren actief in de sector. Ook is er in samenwerking met TNO een avondprogramma op woensdag 10 mei om 18.00 en 19.00 uur. TNO is een onafhankelijke organisatie gericht op innovatie toepassen in de praktijk. TNO geeft dan een sessie over het thema ‘10x klaar voor industry 4.0’.

Uitbreiding met extra kennisstudio

Bezoekers komen voor kennis en inspiratie naar de beurs Maakindustrie Expo en de organisatie krijgt veel aanvragen binnen van exposanten om een klantcase te presenteren. Daarom is het idee ontstaan om uit te breiden met een extra kennisstudio. De beurs Maakindustrie Expo geeft exposanten de kans om een tijdslot te reserveren in de Exposanten Studio. Het programma is ingevuld door IJssel Technologie, CNC Totaal, Binder 3D, Hollander Techniek en EKB met thema’s zoals De slimme en duurzame fabriek, een vliegende start met 3D printen en digital twin kan de bezoeker z’n hart ophalen.

Het kennisprogramma met actuele thema’s is ook via een livestream te volgen en opnames worden achteraf gedeeld via de website en LinkedIn.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie