Bestand tegen drink-, zee- en zoutwater tot een diepte van 600 meter

Zeewater

Veel industrieën hebben behoefte aan een stabiele onderwatervoeding die wordt gedistribueerd via waterbestendige kabels: bijvoorbeeld voor dompelpompen, sensoren, verwarming of aandrijfmotoren. Met HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE biedt HELUKABEL nu een in voorraad zijnde kabel die bestand is tegen drink-, zout- en zeewater volgens DVGW Standard W 270.

De kabel is ook 100 procent bestand tegen vochtdiffusie en kan daarom worden gebruikt op diepten tot 600 meter en kan worden onderworpen aan een externe druk van 60 bar. De mechanisch robuuste blauwe mantel is gemaakt van een vernet PVC-elastomeer. De kabel is goedgekeurd voor een nominale spanning van 450/750 Volt. Toepassingsgebieden zijn onder meer de voedings- en biotechindustrie, waterrecycling/-reiniging of afvalwaterzuiveringsinstallaties, aquafarms, recreatieparken en de productie van wafels.

Permanent strak

De veerkrachtige kabel is bestand tegen chloorniveaus tot 0,6 mg/l en zeewater met een zoutgehalte tot 3,5 procent. Dit betekent dat het geschikt is voor gebruik in verschillende soorten water, wat het aantal verschillende benodigde kabels vermindert en dus de opslag vereenvoudigt.

Kabeldoorsneden variëren van 1 tot 35 mm2. In vaste installaties kan deze kabel worden gebruikt bij omgevingstemperaturen van -40 tot +80 graden Celsius. Bij plaatsing in de open lucht moeten omgevingstemperaturen in het bereik van -25 tot +50 graden Celsius worden aangehouden. De maximale bedrijfstemperatuur bij de geleider is 90 graden Celsius.

Meer informatie bij HELUKABEL

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.