Beeldverwerking hoeft niet automatisch duur te zijn

Beeldverwerking camera

Van nauwkeurige bewaking tot picking en automatisering, er zijn talloze toepassingen die baat hebben bij betrouwbare beeldinformatie. Maar wat te doen als er maar een beperkt budget is voor de realisatie van zo’n toepassing voor beeldverwerking?

Met de introductie van uEye XCP, uEye XLE en Ensenso S bewijst cameraspecialist IDS Imaging Development Systems dat technologie voor industriële beeldverwerking niet duur hoeft te zijn. Alle innovaties worden tijdens VISION 2021, ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van machine vision, op de IDS-stand 8C60 gepresenteerd aan de hand van demosystemen.

Beeldverwerking uEye

uEye XCP

uEye XCP: kleinste industriële camera met behuizing en C-mount

De nieuwe uEye XCP-camerafamilie van IDS laat zien dat kosteneffectieve industriële camera’s met C-mount ook kunnen worden aangeboden in het kleinste standaardformaat op de markt. In eerste instantie zal de USB3-camera worden gelanceerd met de 2,3 MP AR0234 global shutter-sensor en de 5 MP AR0521 rolling shutter-sensor van ON Semiconductor. Door hun kostengeoptimaliseerd ontwerp zijn ze ideaal voor projecten in grote aantallen en voor prijsgevoelige projecten. De camera’s hebben een volledig gesloten behuizing van gegoten zink van slechts 29 x 29 x 17 mm. Hun C-mount adapter maakt het gebruik van gangbare lensmaten mogelijk en zorgt voor een gunstige systeemprijs.

Beeldverwerking XLE

uEye XLE

uEye XLE: Veelzijdig en consequent kostengeoptimaliseerd

Voor iedereen die op zoek is naar camera’s die speciaal zijn ontworpen voor projecten met hoge volumes en prijsgevoelige projecten, is de uEye XLE-camerafamilie ook het overwegen waard. Dankzij de verschillende behuizings- en lenshoudervarianten, de uiterst compacte afmetingen en de USB3-interface kunnen de camera’s gemakkelijk in elk beeldverwerkingssysteem worden geïntegreerd. Klanten kunnen kiezen tussen modellen met kunststof behuizing en C/CS-mount of S-mount en board-level versie met of zonder C/CS-mount of S-mount lenshouder. Verkrijgbaar met de 2,3 MP sensor ON Semiconductor AR0234 en de lichtgevoelige 5 MP sensor ON Semiconductor AR0521, andere sensoren zullen volgen.

Beeldverwerking Ensenso

Ensenso S

Ensenso S: compacte en budgetvriendelijke 3D-camera

Ensenso S is speciaal ontworpen voor 3D-toepassingen die vragen om budgetvriendelijke, eenvoudig te integreren en industrieel hoogwaardige cameratechnologie. Vooral prijsgevoelige projecten in de logistiek, automatisering of landbouw kunnen nu profiteren van 3D-beeldvorming op industriële schaal. De modellen zijn uitgerust met een ultracompacte zinkgegoten behuizing (IP 65/67), een 1,6 MP Sony sensor en een infrarood LED laser en leveren robuuste 3D informatie, zelfs bij weinig omgevingslicht.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie