Aufmaster: efficiënte oplossing voor kabelmetingen in de elektrotechniek

Aufmaster

Elektriciteitsbedrijven staan voor een grote uitdaging: het documenteren van kabelmetingen op de bouwplaats. Deze taak is vaak tijdrovend en gevoelig voor menselijke fouten. De traditionele methode, waarbij metingen met de hand op papier worden genoteerd en vervolgens naar kantoor worden gebracht om te worden verwerkt, is verre van ideaal. Deze omslachtige werkwijze kan leiden tot inefficiëntie en verhoogde kosten. Hetzelfde geldt voor het inventariseren van kabellengtes die zijn opgeslagen op haspels of ringen. Gelukkig biedt Aufmaster uitkomst.

Aufmaster

Aufmaster is een systeem dat het digitaliseren van metingen en het bepalen van restlengtes aanzienlijk vereenvoudigt. Dit resulteert in een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing. Het systeem combineert slimme software met een geavanceerd digitaal meetapparaat. Dit apparaat registreert automatisch de lengte van kabels door het binnenste uiteinde van een opgerolde kabel met twee klemmen te verbinden. Dit proces vindt plaats terwijl de werkzaamheden gewoon doorgaan.


Wanneer een technicus een stuk kabel snijdt, stuurt het systeem de gemeten lengte automatisch naar de Aufmaster-app. Deze app is verbonden met een tablet of smartphone, waardoor de informatie direct beschikbaar is. Bovendien kan de resterende lengte van kabelhaspels en spoelen in het magazijn snel en eenvoudig worden vastgesteld met het systeem. De gegevens worden in realtime via internet overgedragen naar het bedrijfsaccount bij Aufmaster Plus.

Nauwkeurig projecten monitoren

De software van Aufmaster is uiterst veelzijdig. Het beheert meerdere meetprojecten, inventarissen en verschillende meetapparaten die zijn aangesloten op diverse kabelhaspels. Daarnaast stelt de software gebruikers in staat om metingen live te volgen en te documenteren. Dit zorgt voor een helder overzicht en stelt gebruikers in staat om de voortgang van projecten nauwkeurig te monitoren.

Het resultaat van de implementatie van Aufmaster is aanzienlijk. De inspanningen die nodig zijn voor het registreren en documenteren van metingen worden drastisch verminderd. Dit leidt tot meer efficiëntie en biedt bedrijven de mogelijkheid om tijd te besteden aan nieuwe projecten en innovaties. Aufmaster is nu verkrijgbaar bij HELUKABEL en biedt een waardevolle toevoeging aan het instrumentarium van elke elektrotechnisch professional.

Het systeem staat garant voor nauwkeurigheid, tijdsbesparing en kostenreductie, aspecten die van onschatbare waarde zijn in elke professionele omgeving. Aufmaster is verkrijgbaar bij HELUKABEL.

Meer informatie over Aufmaster

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie