Arista introduceert Cognitive Unified Edge voor Edge-as-a-Service

Cognitive Unified Edge

Arista Networks introduceert CUE (Cognitive Unified Edge) om de  complexiteit en de kosten van netwerken te verlagen. CUE biedt organisaties de mogelijkheid om sneller nieuwe services en technische innovaties te implementeren, door het consolideren van meerdere netwerk- en securityfuncties in een ‘Edge-as-a-Service’ oplossing.

Door CUE als een uniform managementplatform in te zetten kunnen klanten op een consistente wijze alle gebruikers, apparaten, applicaties en events beter beschermen en daarmee het risico op cyberdreigingen en ransomware aanzienlijk verkleinen. Arista Cognitive Unified Edge komt gedurende het tweede kwartaal voor klanten beschikbaar.

Maatwerk voor middelgrote bedrijven

Middelgrote bedrijven hebben minder IT-budget en personeel dan grote internationaal opererende organisaties, maar worden wel met dezelfde uitdagingen en risico’s geconfronteerd. Zoals verschillende oplossingen voor het beheren van Wi-Fi, LAN en WAN-netwerken, toenemende cyberdreigingen en de behoefte incidenten snel te kunnen analyseren en oplossen. Arista’s CUE is speciaal ontwikkeld om middelgrote bedrijven een Edge-as-a-Service oplossing te bieden voor dat dilemma. Het is namelijk een plug & play beheeroplossing met ingebouwde automatisering, analyses, inzichten en security. Cognitive Unified Edge onderscheidt zich van andere oplossingen door Arista’s CloudVision-functionaliteit te benutten voor het bieden van een consistente klantervaring, het activeren van services, beveiliging en probleemoplossing.

Arista’s CUE-portfolio bestaat uit de volgende bestaande en nieuwe functionaliteit:

  • CloudVision CUE Management: op CloudVision gebaseerd gecentraliseerd inzicht in de volledige edge-infrastructuur. Daarmee kunnen beheerders op een uniforme wijze de security, data en events van draadloze, bekabelde en WAN-infrastructuren configureren, monitoren en analyseren.
  • Secure Edge: cyberdreigingen managen met de Q-Series Next Generation Firewall, voor het proactief tegenhouden van malware, hack- en phishingpogingen en andere cyberdreigingen voordat deze de apparatuur van gebruikers bereiken.
  • Integrated WAN Branch: integratie met de Q-Series Micro Edge voor het beveiligen van de WAN-connectiviteit (inclusief LTE), het optimaliseren van de Internet-infrastructuur en het prioriteren van bedrijfskritische applicaties om de productiviteit van medewerkers te verbeteren.
  • Compact Wired Switch: een geoptimaliseerde 12- en 16-poorts switch met een 1 RU hoogte en POE voor gebruik in regiokantoren, winkels, remote en tijdelijke werkruimtes en leslokalen.
  • Cognitive Wi-Fi Access Points: een serie Wi-Fi 5/6 en 6E access points voor binnen en buiten, met toegangsbeveiliging voor draadloze verbindingen, quality of services voor de applicaties en locatiegebaseerde services.

“WAN Dynamics’ netwerkkennis gecombineerd met Arista’s Cognitive Unified Edge maakt de netwerken van onze klanten wendbaarder, verlaagt de operationele kosten, verkort de implementatietijd, voorkomt storingen en elimineert kostbare configuratiefouten”, zegt Jason Gintert, Chief Technology Officer en mede-oprichter van Wan Dynamics.
“Arista’s CUE integreert alles wat wij als solution provider nodig hebben om de brede MKB-markt te bereiken voor meer businesskansen. Bij STN is beveiliging de kern van al onze oplossingen en de Cognitive Unified Edge managementfuncties tegen edge-dreigingen biedt een meerlaagse ‘end-to-end’ bescherming,” aldus Sabur Mian, CEO en mede-oprichter van STN Inc.

Lees meer informatie hierover in de blog van Jayshree Ullal, President en CEO van Arista Networks. Voor meer informatie over Arista CUE kunt u tevens deelnemen aan het webinar op 14 april.

Over Arista Networks

Arista Networks is leverancier van datagedreven client to cloud netwerken voor o.a. datacenters, campus- en routingomgevingen. De Arista-platformen leveren beschikbaarheid, flexibiliteit, schaalbaarheid, automatisering, analyses en beveiliging via CloudVision en Arista EOS, een geavanceerd netwerkbesturingssysteem.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.