Akoestische beeldcamera voor persluchtdetectie

Akoestische beeldcamera

Teledyne FLIR, onderdeel van Teledyne Technologies Incorporated, introduceert vandaag de akoestische beeldcamera Si124–LD Plus. Dit is de nieuwe aanwinst in de Si124-serie van akoestische beeldcamera’s. Dit nieuwe model biedt professionele bouwinspecteurs een verbeterde gebruikersinterface en softwarefuncties waarmee kleinere persluchtlekken sneller en nauwkeuriger dan ooit gelokaliseerd kunnen worden. Dit maakt industriële omgevingen zowel veiliger als productiever.

Akoestische beeldcamera

De Si124-LD Plus heeft zijn ergonomische bediening met één hand behouden en is daarnaast voorzien van diverse verbeteringen voor een nog grotere bruikbaarheid en efficiëntie waaronder:

  • AutoFilter: automatische bepaling van het beste filter voor het aan het licht brengen van kleine lekkages die anders onopgemerkt zouden blijven, waarbij de inspecties door het elimineren van ongerelateerde achtergrondgeluiden ook nog eens sneller worden uitgevoerd.
  • AutoDistance: automatische meting van de afstand tot de lekkage voor betrouwbare, schattingen van de leksnelheid in real-time tot op vijf meter afstand van de bron.
  • Continuous Auto-Correct: verbetering van de lekkagedetectie voor het opsporen van nog kleinere luchtlekken van 0,016 l/min tot 0,004 l/min.

“De Si124-LD Plus akoestische beeldcamera staat voor een enorme stap voorwaarts op het gebied van industriële persluchtinspectie”, aldus Rob Milner, Director Global Business Development, Teledyne FLIR. “De akoestische beeldcamera’s uit de Si124-lijn hebben al bewezen de inspectietijd tienmaal te verkleinen. En met de extra softwarefuncties als AutoDistance en AutoFilter in de ‘Plus’-versie, profiteren professionele bouwinspecteurs van nog meer efficiëntie en kunnen ze nog kleinere lekkages opsporen dan ooit tevoren. Als deze lekken niet gedetecteerd en opgelost worden, kunnen ze niet alleen leiden tot gevaarlijke omstandigheden in gebouwen en op bedrijfsterreinen, maar ook resulteren in dure reparaties en onnodige stijgingen van energiekosten.”

De akoestische camera is daarnaast voorzien van een vernieuwde gebruikersinterface en een volledige integratie met de krachtige FLIR Thermal Studio software voor inspectieanalyes en rapportages. Bovenal biedt de Si124-LD Plus een lekkwantificatie op zowel de camera als in de software zodat inspecteurs beter prioriteiten kunnen stellen bij reparaties en uitgaven kunnen verantwoorden.

Integratie FLIR Thermal Studio

FLIR Thermal Studio biedt gebruikers de mogelijkheid om akoestische beelden van de camera te importeren naar de desktopsoftware om het akoestische beeldmateriaal eenvoudig te bewerken en te analyseren naast de multispectrale beelden van andere Teledyne FLIR inspectietools. Zo kunnen inspecteurs geavanceerde rapporten opstellen als onderdeel van een uitgebreid predictief onderhouds- of conditiebewakingsprogramma in zichtbare, thermische en akoestische spectrums. De software biedt gebruikers de mogelijkheid om rapporten te genereren via kant-en-klare of volledige aanpasbare sjablonen, inclusief multispectrale beeldanalyse in hetzelfde rapport of zelfs op dezelfde pagina via de drag-and-drop rapportagefunctionaliteit.

De Si124-LD Plus is uitgerust met twee oplaadbare batterijen met een batterijlader, een halskoord en een USB-geheugenstick in een hard case voor een veilig en eenvoudig vervoer van en naar de werklocatie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.