Kollmorgen AKD2G servo drive met nieuwe gesynchroniseerde communicatieprotocollen

AKD2G servo drive

Leverancier an motion control-systemen Kollmorgen heeft onlangs zijn AKD2G servo drive bijgewerkt met nieuwe communicatieprotocollen. Deze vereenvoudigen de integratie met controllers van derden en tegelijkertijd toonaangevende prestaties leveren.

Met de introductie van deze nieuwe functies heeft Kollmorgen zijn aanbod uitgebreid om naast CANopen en EtherCAT ook PROFINET IRT en Ethernet/IP met CIP Sync te ondersteunen, samen met FSoE tijdgesynchroniseerde communicatieprotocollen. Elk protocol is streng getest met een verscheidenheid aan motion controllers en gecertificeerd door industriële standaardisatieorganisaties.

Voor toepassingen met zeer nauwkeurige coördinatie

De update van de AKD2G servo drive maakt gesynchroniseerde beweging tussen meerdere aandrijvingen mogelijk. Dit gebeurd met behulp van een breed scala aan besturingsarchitecturen. Dankzij de flexibiliteit en hoge prestaties is de AKD2G de ideale aandrijving voor toepassingen die zeer nauwkeurige coördinatie vereisen over meerdere bewegingsassen.

De aandrijving van de AKD2G servo drive biedt toonaangevende vermogensdichtheid in een compact pakket. Daarnaast is deze eenvoudig te monteren, met varianten voor één en twee assen beschikbaar. Engineers kunnen profiteren van Smart Feedback Device (SFD) aansluitingen met enkele kabel of HIPERFACE DSL-verbindingen, of kiezen uit een breed scala aan andere feedbackapparaten.

Daarnaast beschikt de aandrijving over optionele SafeMotion Monitor (SMM) firmware met een veiligheidsniveau van SIL3/PLe. Hiermee voldoet men aan de functionele veiligheidseisen.

AKD2G servo drive voor automatiseringsontwerpers en OEM’s

James Davison, Senior VP/GM bij Kollmorgen: “De AKD2G servo drive is een uitstekende optie voor automatiseringsontwerpers en OEM’s die hun ontwerpen actief optimaliseren. De voordelen hiervan zijn verhoogde prestaties, een kleinere footprint en grotere ontwerpflexibiliteit. Het is een systeem ontworpen met onze klanten in gedachten om het engineeringsproces van automatisering eenvoudiger, efficiënter en krachtiger te maken.”

De AKD2G servo drive, in combinatie met AKM2G-motoren, maakt deel uit van het 2G Motion System. Dit systeem bestaat uit een reeks bewegingsproducten die zijn ontworpen om samen te werken voor optimale installatiegemak en hogere prestaties. Engineers kunnen ook profiteren van de compatibiliteit van de aandrijving met een breder scala aan besturingssystemen en feedbackapparaten. Dat geldt uiteraard ook voor de keuze van andere motoren die nodig zijn.

Meer informatie bij Kollmorgen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie