Nieuwe compacte geared brushless motor voor agrarische robotica

Agrarische robotica

In de landbouwindustrie speelt agrarische robotica een grote rol bij het verhogen van de efficiëntie en precisie in de landbouwpraktijken. PMW Dynamics heeft recent haar nieuwste innovatie geïntroduceerd: de IG9190 gearbox, speciaal ontworpen voor het aandrijven van agrarische robottoepassingen.

De IG9190 is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van de moderne agrarische robotica. Het biedt een robuuste en betrouwbare in-wheel motoroplossing voor een breed scala aan robottoepassingen. Deze gearbox is met zorg ontworpen om de krachtoverbrenging te optimaliseren en zorgt voor een vlekkeloze integratie met diverse robotsystemen. Daarmee verbeterd de algehele operationele efficiëntie. Of het nu gaat om het aandrijven van de wielen of voor de aandrijving van manipulatorarmen, de IG9190 staat garant voor verbeterde prestaties.

De IG9190 is IP65 geclassificeerd. Deze gearbox unit is hermetisch afgesloten, vereist geen onderhoud en is ontworpen om te functioneren bij temperaturen van -10 tot +40 graden Celsius. Dit draagt absoluut bij aan zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Ideaal voor agrarische robotica

Een compact en krachtig ontwerp kenmerkt de IG9190, met een 500W-versie die slechts 220 mm lang is. Dit compacte en robuuste ontwerp maakt het ideaal voor integratie in robotplatforms, zonder dat dit ten koste gaat van wendbaarheid of mobiliteit. Het ultracompacte ontwerp maakt integratie in het wiel zelf mogelijk. Hierdoor wordt de totale omvang van de unit verkleind en blijven de bewegende delen weg van de gewassen.

Met een focus op precision farming levert de IG9190 een hoog koppel en een nauwkeurige controle. Dit stelt agrarische robots in staat taken uit te voeren met ongekende nauwkeurigheid, afval te verminderen en de productiviteit te maximaliseren. De IG9190 is compatibel met alle toonaangevende servo drive fabrikanten in de agrarische robotica. Het biedt een breed koppelbereik, wat zorgt voor maximale flexibiliteit in de grootte, kosten en functie van het robotplatform.

Duurzaam en betrouwbaar

Het ontwerp van de IG9190 als een gesloten eenheid verhoogt de duurzaamheid en betrouwbaarheid. Deze unit heeft een levensduur van 20.000 uur. Hij heeft geen onderhoud nodig, zowel bij IP54 als IP65 modellen. Dankzij levenslange smering van het versnellingsbakonderdeel levert hij betrouwbare prestaties. Dit geldt zelfs voor de meest veeleisende agrarische omstandigheden.

Daarnaast combineert de IG9190 een motor, gearbox, rem en encoder in een kant-en-klare unit. Dit bespaart tijd, vermindert complexiteit en bespaart ruimte. De aanpasbare connectiviteitsopties van de IG9190 zorgen voor naadloze integratie met diverse robotplatforms en besturingssystemen, wat leidt tot verhoogde flexibiliteit en gebruiksgemak.

Tot slot bevordert de IG9190 duurzaamheid in de landbouwpraktijk door het energieverbruik te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Het is verkrijgbaar in verschillende vermogens en bedrijfsspanningen, wat zorgt voor maximale flexibiliteit en compatibiliteit met verschillende systemen.

Meer informatie bij Eltrex Motion

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie