Nieuwe generatie XC204 modulaire PLC’s

XC204

Met de opkomst van Industrie 4.0 en de slimme fabriek, is de vraag naar geavanceerde besturingssystemen aanzienlijk toegenomen. Een van de sleutelcomponenten in deze ontwikkeling is de modulaire PLC. Eatons nieuwe generatie XC204 modulaire PLC’s biedt maximale functionaliteit op een minimale footprint van 104 x 29 x 80 mm.

De XC204 PLC is een flexibele oplossing voor standaard automatiseringstaken zoals besturings- en regelfuncties. Hij komt perfect to zijn recht in kleine tot middelgrote toepassingen bij seriematige machine- en systeembouw. Verschillende uitvoeringen van de XC204 zorgen ervoor dat elke automatiseerder van machines of processen verzekerd is van een passende oplossing voor zijn of haar specifieke uitdaging.

Belangrijkste specificaties XC204

  • Programmeerbaar met CODESYS 3
  • 100 Mbit/s Ethernet-interfaces met eigen netwerkadapter, standaard seriële interfaces, USB-host, 2 digitale in-/uitgangen
  • Modbus TCP client/server, OPC-UA server, Ethernet IP, EtherCAT, CANopen, Modbus RTU, RS485
  • Webvisualisatie-op-afstand dankzij HTML5-standaard
  • Steekbare aansluitingen (Push-in & stekker
  • Compact ontwerp, montage-zonder-gereedschap

De lokale I/O van de XC-204 kan worden uitgebreid tot 16 I/O-modules van het modulaire XN300-systeem. Afzonderlijke Ethernet-interfaces en extra standaard seriële interfaces maken het gebruik in verschillende systeemarchitecturen mogelijk. Hierdoor fungeert de XC200 als het universeel besturings- en communicatiepunt binnen een netwerksysteem. Externe I/O-units (XN300) en apparaten van derden kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd.

De XC204 is ontworpen volgens Eatons ‘secure-by-design’ concept. Eaton implementeert de nieuwste technologische standaarden op gebied van communicatie en beveiliging.

Meer informatie bij Eaton

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie