Vossloh monitort spoorwegwissels op afstand

Vossloh

Vossloh is een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van spoorwegtechnologie, gericht op het verbeteren van de spoorinfrastructuur met wereldwijd geïntegreerde oplossingen vanuit één bron. Ze zijn een belangrijke speler in de spoorwegindustrie en leveren een belangrijke bijdrage aan de mobiliteit van mensen en het transport van goederen – veilig, duurzaam en milieuvriendelijk.

Sensorfy heeft Vossloh ondersteund bij het boeken van aanzienlijke vooruitgang in het baanbrekende project voor op data gebaseerde conditiemonitoring van wissels in Zweden. De meerjarige opdracht werd in 2020 toegekend aan Vossloh door Trafikverket en omvatte in totaal 1.000 wissels in het Zweedse netwerk. Daarom zocht Vossloh naar een innovatiepartner om deze revolutionaire oplossing te ontwerpen en te ontwikkelen, en ze bundelden hun krachten met Sensorfy om deze uitdaging aan te gaan.

Downtime en incidenten

Spoorwegen over de hele wereld worden overspoeld met de vraag naar passagiers- en goederenvervoer die geen tekenen van vertraging vertoont. Er is een grote werkdruk bij het spoorwegpersoneel, wat het aantal veiligheidsgerelateerde incidenten verhoogt. Bovendien vormen ongeplande downtime en gebrek aan inzicht in de toestand van de spoorinfrastructuur, inclusief wissels, een groot probleem voor spoorwegexploitanten.

Als gevolg van deze uitdagingen was een innovatieve oplossing nodig om de toestand van de spoorinfrastructuur en de wissels in realtime te monitoren.

Slim sensorsysteem van Vossloh

Het doel van de slimme oplossing van Vossloh is het vermijden van ongeplande downtime als gevolg van wisselstoringen, het verhogen van de efficiëntie van onderhoudswerkzaamheden en daarmee aanzienlijk verbeteren van de beschikbaarheid van het spoor. Hiervoor is een slim sensorsysteem ontwikkeld, bestaande uit één of meer sensorapparaten, die nauwkeurig alle bewegingen en verplaatsingen van spoorbielzen, evenals enkele andere variabelen, detecteren en registreren. Alle gegevens worden verzameld en verwerkt in een Gateway die de informatie naar de Cloud doorstuurt voor verdere verwerking.

Door de realtime monitoring van de toestand van de wissels kan Vossloh wisselstoringen detecteren voordat ze zich voordoen. Dit geeft hen optimale responstijd om onderhoudsoperaties in te plannen en ongeplande downtime te voorkomen. De Slimme Sensoroplossing levert ook informatie over de snelheid en het type passerende treinen via een ingenieus algoritme.

Resultaten

Vossloh heeft nu de validatie van de prestaties van de sensoren, gateways, cloudtoepassingen en algoritmen met succes voltooid. De validatie werd uitgevoerd met behulp van gegevens van meer dan 4000 treinpassages om de betrouwbaarheid van de oplossing en de nauwkeurigheid van de algoritmen onder echte omstandigheden te testen. Dit markeert een belangrijke technologische mijlpaal en is een belangrijke stap om Trafikverket in staat te stellen hun spoorwegwissels permanent te monitoren en onverwachte stilstanden te voorkomen.

Vossloh heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in het meerjarige contract met Trafikverket, waarin de monitoring van 1.000 wissels op basis van data centraal staat. De zeer innovatieve oplossing van Vossloh voldoet volledig aan de contractueel gedefinieerde set van eisen en draagt bij aan het verhogen van de efficiëntie van onderhoudswerkzaamheden, waardoor aanzienlijke verbeteringen worden gerealiseerd in de beschikbaarheid van het spoor. Het succes van de oplossing wordt versterkt door digitale expertise in combinatie met een grondig begrip van de fysica van het spoor als een belangrijke succesfactor.

Is jouw maakbedrijf op zoek naar innovatie? Smarting Industry denkt onafhankelijk met je mee. Klik hier voor een gratis afspraak.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

David Drost

David Drost (Smarting Industry)

David houdt zich dagelijks bezig om productiebedrijven te verbinden met antwoorden voor hun bedrijf. Met Smarting Industry verzamelt hij nieuwe en bestaande praktijkverhalen over digitaliseren in een productieomgeving. Zelf op zoek naar jouw volgende technologische ontwikkeling? Smarting Industry heeft het overzicht van alle ontwikkelingen en helpt jou aan de perfect match tussen kans en oplossing. Meer weten? Stuur een email.
Lees meer van: David Drost (Smarting Industry)