Volledig automatiseringsvermogen voor op de DIN-rail

CPU-unit

Met de nieuwe CP 841 van SIGMATEK is elke applicatie klaar voor Industrie 4.0. Deze CPU-unit is uitgerust met een krachtige Intel Celeron 6305E dual-core processor en daarmee ideaal voor bijzonder veeleisende en veelzijdige besturings-, regel- en bewegingstaken.

Intern heeft de standaardversie van deze CPU-unit 1 Mbyte MRAM, 4 GB LPDDR4 RAM, een M.2 SDD-kaart (128 Gbytes) en een real-time klok (RTC) geïntegreerd. De 2x Gbit Ethernet, 2x VARAN, 1x CAN, 2x USB 3.2 Type-A, 1x USB 3.2 Type-C Host interfaces en S-DVI uitbreidingskaart, zijn gemakkelijk toegankelijk. S-DIAS I/O-modules kunnen rechtstreeks op de CP 841 worden aangesloten via de businterface aan de zijkant. Zoals alle CPU’s van SIGMATEK ondersteunt ook deze nieuwe editie het OPC-UA-communicatieprotocol.

Door middel van een goed doordachte koeloplossing met behulp van een heatpipe, kan de CPU-unit worden bediend zonder ventilator (passieve koeling via koellichaam). De robuuste technologie en uitsluiting van roterende onderdelen bij de CP 841 is ook ideaal voor veeleisende industriële toepassingen. Twee 7-segment displays en 14 status-LED’s voor het aflezen van de werkelijke operationele status, evenals een set- en resetknop, zijn geïntegreerd. De CPU-unit draait op het Linux-gebaseerde real-time besturingssysteem Salamander 4. Moderne automatiseringsoplossingen worden ontwikkeld en geprogrammeerd met behulp van de objectgeoriënteerde software engineeringstool LASAL, die groot comfort en flexibiliteit biedt. CP 841 afmetingen: 60 mm breed, 110 mm hoog (163mm incl. mount), 193,5 mm diepte.

Meer informatie bij SigmaControl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.