Vernieuwde CVGC-Carbon vacuümgrijper van COVAL

Vacuümgrijper

In 2019 lanceerde COVAL de eerste CVGC-carbon vacuümgrijper. Deze was ontworpen voor collaboratieve robots, op een moment dat deze markt pas net tot ontwikkeling kwam. Vandaag lanceert COVAL, in een markt die voortdurend groeit, een tweede generatie vacuümgrijpers, waarbij de modulariteit en compatibiliteit werden geoptimaliseerd en tegelijkertijd prestaties de zijn verbeterd.

Het gaat om veel meer dan slechts een update. COVAL heeft de CVGC-carbon vacuümgrijper opnieuw ontworpen op basis van feedback van klanten, integrators, fabrikanten en operators. Deze nieuwe generatie houdt ook rekening met de huidige en toekomstige trends in de collaboratieve robotmarkt: grotere diversiteit in toepassingen, groei van het aantal fabrikanten, verhoogde co-aanwezigheid met operators en het kunnen hanteren van zwaardere lasten.

Veelzijdigheid

Als reactie op al deze veranderingen, heeft COVAL een CVGC ontwikkeld die dankzij de vele configuratiemogelijkheden zeer veelzijdig is. Elke klant kan een “eigen” koolstofvacuümgrijper configureren om aan de specifieke behoeften te voldoen. De grijper is verkrijgbaar in drie maten: 240×120 mm, 320×160 mm en 350×250 mm. Daarnaast zijn er twee soorten grijpinterfaces (schuim of zuignap) en met of zonder geïntegreerde vacuümgenerator.

De CVGC is verkrijgbaar met keuze uit drie bevestiging mogelijkheden en zes aansluitkabels. Hierdoor is hij perfect compatibel met alle grote merken cobots.

Vermogen vacuümgrijper

De CVGC Carbon vacuümgrijper is nu uitgerust met een Multi-stage vacuüm pomp, wat meer vermogen betekent. Deze uitrusting, gecombineerd met het lage gewicht van de behuizing betekent dat de grijper zwaardere lasten kan dragen. De behuizing is gemaakt van carbon en hierdoor tweeëneenhalf keer lichter is dan staal, maar die tegelijkertijd zes keer sterker is.

Op deze manier komt de nieuwe grijper tegemoet aan een steeds bredere vraag van fabrikanten en draagt hij bij aan de veelzijdigheid van de CVGC.

De CVGC is ontworpen om samen te werken met operators terwijl ze afzonderlijke, gelijktijdige of afwisselende taken uitvoeren. Daarom is de vacuümgrijper uitgerust met een beveiliging rond de randen van flexibel, resistent materiaal om de operator te beschermen mocht hij of zij hiermee in contact komen.

Robuust

De behuizing beschermt de verschillende functies van de CVGC-vacuümgrijper (display, vacuümgenerator, vacuümschakelaar, geluiddemper, connectoren, enz.) tegen stoten en beschadigingen. COVAL transformeert iedere collaboratieve robot met zijn ultralichte vacuümgrijper. Dit hulpmiddel verhoogt de productiviteit en verbetert de werkomgeving in diverse industrieën zoals voedselverwerking, verpakking en kunststofverwerking.

Op verzoek staat ons ontwerpteam ook klaar om vacuümgrijpers op maat te ontwikkelen. De CVGC is een hulpmiddel dat beschikbaar is voor alle fabrikanten, integrators en gebruikers van cobots voor het pelletiseren, het grijpen van dozen of plastic onderdelen enz.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie