Universal Robots introduceert nieuwe collaboratieve robot UR30

Collaboratieve robot UR30

Universal Robots, een vooraanstaande Deense fabrikant van collaboratieve robots (cobots), heeft onlangs de uitbreiding van zijn productportfolio aangekondigd met de introductie van een nieuwe cobot: de UR30. Deze aankondiging markeert een significante stap in de ontwikkeling van cobots met een draagvermogen van 30 kg. De UR30 is de nieuwste toevoeging aan de innovatieve reeks cobots van Universal Robots en is gebouwd op dezelfde architectuur als de bekroonde UR20. Ondanks zijn compacte formaat biedt de UR30 een uitzonderlijk hefvermogen en zijn superieure bewegingscontrole zorgt voor een perfecte plaatsing van grote ladingen, waardoor het in staat is om sneller te werken en zwaardere lasten te tillen.

Collaboratieve robot UR30 voor diverse toepassingen

De UR30 is ideaal voor verschillende toepassingen, waaronder machinebediening, materiaalbehandeling en hoogkoppel schroefdraaien. Voor machinebediening brengt de hoge payload nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo kan de cobot meerdere grijpers tegelijkertijd gebruiken, waardoor hij afgewerkte onderdelen kan verwijderen en tegelijkertijd nieuw materiaal kan laden. Dit verkort de omschakelingstijden en maximaliseert de productiviteit.

Bovendien ondersteunt de UR30 effectief hoogkoppel schroefdraaien doordat het grotere en krachtigere schroefgereedschap kan hanteren. Dankzij de steady mode-functie levert de UR30 rechtlijnige en consistente schroefbewegingen. Dit is met name voordelig in de auto-industrie.

30 kg

Daarnaast maakt de payload van 30 kg de UR30 zeer geschikt voor het hanteren van materialen en het palletiseren van zware producten in alle industrieën. Met zijn kleine footprint past de UR30 in vrijwel elke werkruimte, waardoor zware hefwerkzaamheden door mensen overbodig worden. Met een gewicht van slechts 63,5 kg kan het ook gemakkelijk tussen werkcellen worden verplaatst.

Kim Povlsen, president van het bedrijf, zegt: “De hogere payload en grotere flexibiliteit onderstrepen een nieuw tijdperk in automatisering. Industrieën wereldwijd omarmen steeds meer wendbare productie en modulariteit in de productie. Een deel van het bereiken van die modulariteit en wendbaarheid gaat over mobiliteit, en deze cobot levert dat ondanks zijn payload.”

Terwijl industrieën evolueren, voldoet de UR30 niet alleen aan de veranderende eisen, maar anticipeert deze ook op verschuivende behoeften, waardoor bedrijven effectief kunnen aanpassen en reageren op veranderende omstandigheden. “Terwijl we blijven innoveren, is de UR30 een nieuwe stap in de reis van UR om de grenzen van wat mogelijk is in de wereld van automatisering te verleggen.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie