Universal Robots introduceert Cobot Summer School 2021

Cobot Summer School

Digitalisering en het gebruik van automatiseringsoplossingen zijn blijvende trends die steeds verder worden geïntegreerd bij bedrijven. Collaboratieve robots worden al in allerlei industrieën gebruikt en dit zal zich steeds verder uitbreiden. Kennis over het werken met cobots wordt dan ook steeds belangrijker. Daarom organiseert Universal Robots de Cobot Summer School die voor iedereen gratis toegankelijk is.

Universal Robots streeft ernaar om het automatiseren van cobots voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk te maken. Zo is er al de Universal Robots Academy die gebruikers, ongeacht hun ervaring of kennis, de benodigde programmeerkennis biedt. De Cobot Summer School is een gratis korte cursus om meer te leren over cobots en uiteindelijk cobotprogrammeur te worden.

Nieuwe kennis opdoen tijdens de zomer

De Cobot Summer School is een laagdrempelige mogelijkheid voor bedrijven, studenten en professionals die nieuwe cobotvaardigheden willen opdoen. De zomer is vaak een periode waarin meer tijd en ruimte is voor het opdoen van nieuwe kennis.

Binnen de Summer School is een uitgebreid lespakket samengesteld om te leren programmeren met cobots. Er zijn on-demand webinars beschikbaar waarin verschillende experts aan het woord komen vanuit allerlei markten met veel voorbeelden van business cases. Ook kunnen deelnemers de online academy volgen waarin ze in negentig minuten cobotprogrammeur kunnen worden en kunnen zij via de URSim, een digitale cobot-simulator, en kleine opdrachten de geleerde stof in de praktijk brengen. Via de URSim kan een deelnemer tevens modelleren hoe een cobot zou kunnen passen binnen het eigen bedrijfsproces. Alle sessies zijn afzonderlijk te volgen en de cursisten bepalen zelf het tempo en intensiteit van het lesprogramma.

Aan het einde van de Cobot Summer School volgt een deelnamecertificaat, om aan te tonen dat deelnemers de trainingen met goed gevolg hebben afgerond

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie