Succesvolle herlancering vakbeurs SPS

Vakbeurs SPS 2022 SPS 2023 Smart Production Solutions

Vakbeurs SPS (8-10 november 2022 in Neurenberg) heeft de deelnemers overtuigd van de betekenis van dit platform voor de automatiseringsindustrie.

Na het tweemaal opgelegde moratorium (vorig jaar luttele dagen voor de opening) lag de focus van de vakbeurs SPS dit jaar niet alleen op producten en oplossingen, maar ook op menselijke interactie. Het digitale platform ‘SPS on air’ was een goede aanvulling op het evenement op locatie.

Automatiseringsontwikkelingen vakbeurs SPS

Vakbezoekers van over de hele wereld lieten zich op het terrein van NürnbergMesse drie dagen lang informeren over de nieuwste automatiseringsontwikkelingen en –trends. De circa duizend exposanten op de vakbeurs SPS namen 112.000 m2 beursoppervlakte in beslag. Minder dan in voorgaande edities, maar de nodige bedrijven waren om verschillende redenen afwezig (te weinig personeel, te druk, kosten).

Levendig

De aanwezigen gingen levendige discussies aan, spraken over technologische vooruitgang, bouwden relaties op en legden nieuwe contacten. Verspreid over drie dagen trok het de vakbeurs SPS in totaal bijna 44.000 bezoekers. Dat is beduidend minder dan vóór de pandemie (65.700 in 2018), maar ook dat heeft zijn oorzaken. Veel bedrijven laten hun mensen (nog) geen beurzen bezoeken uit angst voor nieuwe besmettingen, door personeels- en/of tijdgebrek of uit kostenoverwegingen. Ook quarantaines in China en elders ter wereld hadden invloed op de aantallen.

Het mocht de pret niet drukken. De vreugde over de terugkeer van de vakbeurs SPS was duidelijk voelbaar voor iedereen. De gesprekken waren open en de sfeer in de beurshallen was goed. Ook organisator Mesago was blij dat het bureau opnieuw contact heeft kunnen leggen met de industrie met de terugkeer van de SPS. De vakbeurs is een springplank voor veel automatiseringsprojecten van de toekomst.

Ondersteunende evenementen

Het nevenprogramma omvatte presentaties over onderwerpen die van groot belang zijn voor de automatiseringsindustrie, zoals duurzaamheid in automatisering, safety en security, nieuwe logistieke methoden en robotintegratie. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer de toekomst van digitalisering en het belang van beurzen voor Duitsland als vestigingsplaats. De lezing van de Beierse Minister-President Dr. Markus Söder werd live uitgezonden op het ‘SPS on air’ platform. Hierdoor krijgen mensen die vakbeurs SPS niet persoonlijk konden bijwonen de mogelijkheid om online te kijken. De opname is nog steeds op aanvraag beschikbaar voor geregistreerde deelnemers.

Net als voorgaande jaren keerde ook de gedeelde stand ‘Automation meets IT’ terug. 23 bedrijven maakten gebruik van de grotere zichtbaarheid die deze gelegenheid bood om hun digitale oplossingen voor automatisering te presenteren aan een breed publiek van professionals uit de industrie.

De volgende editie van de vakbeurs SPS voor slimme en digitale automatisering vindt plaats van 14-16 november 2023 in Neurenberg.

Bron: Robot Magazine

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Ad Spijkers (Spijkers Technische Teksten)

Ad Spijkers heeft meer dan veertig jaar ervaring in de wereld van technische vakbladen. Opgeleid als kunststoftechnoloog richtte hij zich meer en meer op mechanisering en industriële automatisering. Hij was onder meer hoofdredacteur van het blad Aandrijftechniek en werkte als freelance journalist voor diverse bladen in de machinebouw, voedingsmiddelentechnologie, bouwkunde, procestechniek en logistiek. Sinds begin 2020 is hij medehoofdredacteur van Robot Magazine.
Lees meer van: Ad Spijkers (Spijkers Technische Teksten)