SIEMENS introduceert nieuwe serie netbewakingsrelais

Netbewakingsrelais

Naarmate de betrouwbaarheid van elektriciteitsnetten en machines toenemend cruciaal wordt, heeft Siemens een belangrijke ontwikkeling gerealiseerd door de lancering van de innovatieve SIRIUS 3UG5-netbewakingsrelais serie. Deze innovatieve relais zijn ontworpen om als een intelligente verdedigingslinie te dienen, die de stabiliteit van zowel alledaagse als industriële elektriciteitsnetten waarborgt. Zij vormen een belangrijk onderdeel in het monitoren en behouden van een stabiele stroomtoevoer, en daarmee dragen zij bij aan de efficiëntie en betrouwbaarheid van essentiële installaties.

Netbewakingsrelais garanderen continuïteit stroomvoorziening

Het is algemeen bekend dat een ononderbroken en stabiel elektriciteitsnet van vitaal belang is voor faciliteiten zoals ziekenhuizen, maar ook voor industrieën die afhankelijk zijn van gevoelige apparatuur. De SIRIUS 3UG5-netbewakingsrelais spelen hierin een onmisbare rol, aangezien ze niet alleen de continuïteit van de stroomvoorziening garanderen maar ook de efficiëntie van de energie-infrastructuur verbeteren.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van deze netbewakingsrelais is hun capaciteit om te werken binnen een spanningsbereik van 160 tot 690 volt in 3-fasen spanningsnetten. Deze brede functionaliteit stelt de SIRIUS 3UG5 in staat om een breder scala aan toepassingen te bedienen dan traditionele relais. Vooral voor de energieopwekking, zoals in windturbines, betekent dit een significante vooruitgang in de bewaking en optimalisatie van de energieproductie.

Monitoren en bewaken

Siemens heeft de SIRIUS 3UG5-netbewakingsrelais niet alleen uitgerust met de mogelijkheid om spanning te monitoren, maar ook met de capaciteit om de netfrequentie te bewaken. De relais kunnen zelfs de meest subtiele veranderingen in het elektriciteitsnet detecteren, wat proactieve identificatie van potentieel onderhoud mogelijk maakt. Dergelijke vooruitziende blik kan leiden tot preventie van problemen en daarmee de operationele continuïteit van essentiële apparatuur verlengen.

Een ander significant aspect van de SIRIUS 3UG5 is de communicatiecapaciteit. Deze relais integreren naadloos met andere systemen en dragen essentiële gegevens over, wat bijdraagt aan de verdere standaardisatie van Siemens’ innovaties. Het vermogen om gegevens te delen met controllers en andere geavanceerde systemen maakt het mogelijk trends te identificeren en daarmee het inzicht in het functioneren van de apparatuur te verbeteren. Dit draagt bij aan de mogelijkheid voor engineers en beheerders om geïnformeerde beslissingen te nemen en processen te optimaliseren.

Meer informatie bij Siemens

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie