SICK varioLine: de veelzijdige trekdraadencoder

Trekdraadencoder

Trekdraadencoders zijn essentiële componenten in moderne industriële toepassingen, waar nauwkeurige positiebepaling een must is. De SICK VarioLine staat bekend om zijn compatibiliteit met een breed scala aan SICK-encoders. Het assortiment onderscheidt zich door zijn modulaire ontwerp, waardoor hij een breed scala aan interfaces en accessoires ondersteunt. Deze modulariteit maakt het systeem uniek in zijn soort en zorgt voor een eenvoudige aanpassing aan verschillende industriële behoeften. Of het nu gaat om eenvoudige of complexe toepassingen, de VarioLine kan worden aangepast met het juiste type encoder en accessoires uit de uitgebreide SICK-portfolio.

Hoge kwaliteit trekdraadencoder

Een belangrijk aspect van de VarioLine is de kwaliteit van het trekdraad, dat een doorsnee heeft van 0,81 mm2. Dit draad is niet alleen robuust, maar heeft ook een hoge trekkracht, waardoor het bestand is tegen mechanische invloeden zoals aanrakingen en vuil. Deze eigenschappen garanderen een betrouwbare werking onder ruwe omstandigheden. De VarioLine is uitgerust met een geïntegreerde draadvuilschraper, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van het apparaat.

Het ontwerp van de VarioLine is niet alleen stevig, maar ook ruimtebesparend, wat het bijzonder geschikt maakt voor installaties waar ruimte beperkt is. Deze combinatie van robuustheid en compactheid maakt de VarioLine een ideale keuze voor diverse industriële toepassingen. De trekdraadencoder is ontworpen om eenvoudig te worden geïntegreerd in bestaande systemen, wat bijdraagt aan de kostenefficiëntie van het geheel.

Eco-, High- en VarioLine

Met de introductie van de VarioLine heeft SICK zijn trekdraadencoder-portfolio uitgebreid en versterkt. De serie omvat nu de EcoLine voor budgetvriendelijke toepassingen, de HighLine voor high-end applicaties en de VarioLine die een perfect evenwicht biedt tussen prestatie en flexibiliteit. De VarioLine excelleert met zijn veelzijdigheid, wat hem geschikt maakt voor een breed scala aan industriële toepassingen.

De technische specificaties van de VarioLine zijn indrukwekkend. Met een meetbereik van 0 tot 3 meter, een lineariteit van minder dan of gelijk aan ± 2 mm, een hysterese van minder dan of gelijk aan 1,2 mm en een herhaalbaarheid van minder dan of gelijk aan 0,3 mm, staat deze trekdraadencoder garant voor nauwkeurige metingen. De behuizing van RVS304 maakt hem geschikt voor buitengebruik, terwijl het trekdraad van RVS316 zorgt voor een onberispelijke werking, zelfs in uitdagende omgevingen.

Verschillende programmeerfuncties trekdraadencoder

De programmeerfuncties van de VarioLine zijn geavanceerd en bieden mogelijkheden voor slimme sensortaken, inclusief netwerkmogelijkheden, analoge signalen en IO-Link-connectiviteit. Dit maakt de VarioLine niet alleen een meetinstrument, maar ook een slimme component binnen het systeem van industriële automatisering.

Het smart accessoireconcept van de trekdraadencoder VarioLine biedt flexibiliteit in de configuratie. Dit met een breed scala aan combinatiemogelijkheden van encoders, interfaces en meetwielen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie