SICK CSS – nieuwe kleurensensor met dynamisch tast- en kleurbereik

SICK CSS

De introductie van SICK CSS is een interessante ontwikkeling binnen de kleurensensortechnologie. Deze geavanceerde kleurensensor transformeert de wijze waarop kleuren worden gedetecteerd en verwerkt, vooral in industriële settings.

SICK CSS in twee uitvoeringen

De SICK CSS-serie omvat twee uitvoeringen: de High Resolution en de High Speed variant. De High Resolution-versie is een ware pionier in het veld, met het vermogen om subtiele kleurnuances te detecteren die voor het menselijk oog onzichtbaar zijn. Dit model kan effectief kleuren waarnemen op tastafstanden tot 500 mm, wat een aanzienlijke flexibiliteit biedt in diverse productieomgevingen.

Aan de andere kant is de High Speed-variant van SICK CSS ontworpen met de nadruk op snelheid. Met een hoge schakelfrequentie en snelle kleurregistratie, is deze sensor ideaal voor productieprocessen waar snelheid een bepalende factor is. Het vermogen om snel en nauwkeurig te schakelen tussen verschillende kleuren, maakt de High Speed-versie een onmisbare tool in snelle productieomgevingen.

Een ander opmerkelijk aspect van de SICK CSS-sensoren is het TFT-kleurendisplay. Dit display toont niet alleen kleurwaarden in zowel RGB- als Lab-formaat, maar geeft ook aan of de gedetecteerde kleur overeenkomt met de vooraf ingeleerde kleur. Deze functionaliteit verbetert de nauwkeurigheid van kleurdetectie en vereenvoudigt het proces van kleurmatching.

IO-Link-interface

De veelzijdigheid van de SICK CSS wordt verder vergroot door de integratie van een IO-Link-interface. Deze interface maakt het mogelijk om tot 24 kleuren per identificatieopdracht (job) over te dragen en extern op te slaan, waardoor de procesflexibiliteit toeneemt. De SICK CSS sensor verwerkt snel en efficiënt een grote variëteit aan kleuren, wat bijzonder gunstig is in diverse omgevingen.

Installatie en configuratie van de CSS-sensoren zijn vereenvoudigd door de applicatiespecifieke inrichtingshulp. Dankzij de software SOPAS is elke CSS sensor snel en eenvoudig te installeren, wat bijdraagt aan een soepele integratie in bestaande systemen. Voor de High Speed-variant is eenvoudige gegevensoverdracht van maximaal 15 kleuren mogelijk, zelfs zonder interfaces zoals IO-Link, wat de toegankelijkheid voor verschillende toepassingen vergroot.

De SICK CSS-sensoren onderscheiden zich ook door hun vermogen om om te gaan met wisselende tastafstanden en materialen met een grove oppervlaktestructuur. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor taken als het sorteren van objecten op basis van kleur, kwaliteitscontrole van productie- of printprocessen, en het detecteren van objecten in uiteenlopende industriële omgevingen.

De CSS-serie biedt ook indrukwekkende technische specificaties. De High Resolution-versie heeft een schakelfrequentie van 4 kHz en een responstijd van 120 µs, terwijl de High Speed-versie een nog hogere schakelfrequentie van 13,8 kHz bereikt. Deze specificaties benadrukken de capaciteit van de SICK CSS om snel en efficiënt te functioneren in veeleisende industriële omgevingen.

Meer informatie over SICK

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie