SICK cameracodelezer Lector85x met allerhoogste leesprestaties

Cameracodelezer

In de logistiek is men altijd naar manieren om de efficiëntie te verhogen. Een belangrijke ontwikkeling in deze zoektocht is de SICK cameracodelezer Lector85x, speciaal ontworpen om de leesprestaties in distributiecentra te maximaliseren. De Lector85x combineert geavanceerde technologieën met hoge doorvoersnelheden, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor logistieke omgevingen.

Compact design en krachtige prestaties

De Lector85x is opmerkelijk vanwege zijn compacte formaat, wat het de kleinste cameracodelezer in zijn klasse maakt. Ondanks zijn formaat, is de Lector85x uitgerust met een 12,4-megapixel beeldsensor. Dit zorgt voor een verbeterde scherptediepte en een groter gezichtsveld (field of view), wat belangrijk is voor het nauwkeurig lezen van codes bij hoge snelheden, tot wel 3,5 m/s. De combinatie van hoge resolutie en rekenkracht stelt de Lector85x in staat om codes veilig te lezen en betrouwbaar aan objecten toe te wijzen, wat de efficiëntie van automatische sorteerprocessen aanzienlijk verbetert en de noodzaak voor handmatige gegevensinvoer minimaliseert.

De Lector85x introduceert niet alleen een nieuwe cameracodelezer, maar ook een geavanceerd Auto-ID-softwareplatform. Dit platform omvat verbeterde decodeeralgoritmen en een gebruiksvriendelijk webgebaseerd bedieningsconcept. De 12,4 megapixel imagertechnologie, gecombineerd met een geoptimaliseerde verlichtingsintensiteit, optionele polarisatiefilters en de mogelijkheid om meerdere opnames van objectcodes te maken, zorgt ervoor dat de Lector85x beelden van optimale kwaliteit levert. Dit betekent dat de Lector85x presteert op een ongeëvenaard niveau, ongeacht de grootte en het oppervlak van het object, zoals banden, pakketten of verzendzakken.

Geavanceerde AI-decodeeralgoritmen

Een sleutelfunctie van de cameracodelezer is het gebruik van AI-decodeeralgoritmen. Deze algoritmen versnellen het herkennen van codes op objecten en stellen de Lector85x in staat om zelfs codes met laag contrast of onvolledige codes veilig te ontcijferen. De nieuwe webgebaseerde software vergemakkelijkt de ingebruikname, waarbij installatie van software op de pc niet nodig is.

Naast betrouwbare codelezing en objecttoewijzing, is maximale bedrijfszekerheid erg belangrijk voor hoge doorvoerprestaties. De Lector85x is daarom voorzien van redundante uitvoeringen van essentiële interfaces, zoals de systeemcontroller, de bedrading en de gegevens- en voedingstoegang. Deze redundantie garandeert maximale productiviteit en beperkt het risico op stilstand.

Kernfuncties van de cameracodelezer Lector85x

De Lector85x is speciaal ontworpen voor logistieke omgevingen waar hoge lees- en doorvoerprestaties vereist zijn. Het biedt een solide basis voor hogere sorteersnelheden en vermindert de noodzaak voor handmatig sorteerwerk. Met zijn krachtige decoder en processor kan de Lector85x objecten op korte afstand met hoge doorvoersnelheid verwerken. De op AI gebaseerde segmentatie, superresolutie en multi-core CPU zorgen voor uitmuntende prestaties.

Verder biedt de cameracodelezer een grote scherptediepte, een extra groot gezichtsveld (FOV), resolutie-opties van 12, 9 of 5 megapixels, verschillende lenzen en kleuren verlichting. De intuïtieve, toepassingsgerichte configuratie via een webserver en de driedimensionale toewijzing van codes aan objecten dragen bij aan het gebruiksgemak. Bovendien zorgt de hoge flexibiliteit, zelfs bij beperkte ruimte, voor minder benodigde camera’s, bedrading en andere componenten.

Meer informatie bij SICK

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie