Robotland maakt jong en oud warm voor techniek

Robotland

Robotland in Essen mag eindelijk open

Volgens de oorspronkelijke planning zou de nieuwste attractie in de gemeente Essen, Robotland, al op 31 oktober open gaan. Maar corona stak een spaak in het wiel. Maar twee maanden later, op maandag 28 december mag het techniekpark alsnog de deuren open zetten.

Robotland werkt vanaf de openingsdatum wel met tijdslots. Het park is open van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. In de tussenliggende tijd worden alle ‘exhibits’ (attracties) ontsmet. Na de kerstvakantie is Robotland alleen op woensdagmiddag en in het weekend geopend.

Restaureren

Het techniek- en transportpark Robotland is ingericht in de voormalige douaneloods van de NMBS. Die is voor 54 jaar in erfpacht gegeven aan de geboren en getogen Essenaar Luc Van Thillo onder de voorwaarde dat hij de historisch-waardevolle hal zou restaureren. Dat is inmiddels gebeurd. Seppe Vanderkeybus en Dave Vercauteren vormen de drijvende kracht achter het attractiepark.

Containerschip laden

De grote hal aan het Hemelrijk in Essen staat vol met robotarmen, kranen, pneumatische en hydraulische speeltjes. Alles is interactief, want alleen kijken is saai. Zelf doen is leuker. ,,Maar daar laten we het niet bij. We leggen bij alle exhibits uit hoe de techniek er achter werkt”, zegt Vanderkeybus. Zo kun je in de loods een schip volladen met containers. Door watertanks vol te laten lopen met water – of leeg te pompen – ervaar je of de lading goed over het schip is verdeeld.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie