RevPi Connect 4: industriële Raspberry Pi op basis van de CM4

RevPi Connect

Helmholz Benelux presenteert de RevPi Connect 4, de vierde generatie van de bekende Revolution Pi familie en de eerste gebaseerd op de Raspberry Pi Compute Module 4 (CM4). Net als zijn voorgaande versies heeft de RevPi Connect 4 een modulair ontwerp en is volledig industrieel. In combinatie met de geïntegreerde interfaces is het apparaat geschikt voor een breed scala aan toepassingen, of het nu als een pure industriële pc, industriële controller, edge-apparaat of IIoT-gateway is. Afhankelijk van het toepassingsscenario is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende productvarianten met onderscheidende specificaties.

Toename werkgeheugen RevPi Connect 4

De RevPi Connect 4 maakt gebruik van de snellere Broadcom BCM2711-processor, een 64-bits quad-core Arm Cortex-A72 met maximaal 8 GB RAM. Dit is een aanzienlijke toename in werkgeheugen en is hierdoor geschikt voor container- of motion applicaties. Als opslagmedium is eMMC-geheugen beschikbaar met maximaal 32 GB. Bovendien is er de mogelijkheid voor WLAN- en Bluetooth-connectiviteit, hetzij via de interne antenne of voor betere ontvangst via een externe antenne met SMA-aansluiting.

Een andere verbetering is dat nu tien I/O-uitbreidingsmodules kunnen worden aangesloten op de basismodule, in plaats van vijf. Deze worden geconfigureerd via een grafische gebruikersinterface. Bovendien biedt de RevPi Connect 4, in een DIN-railbehuizing, twee Gigabit Ethernet-interfaces die hogere gegevensoverdrachtssnelheden en lagere latency bieden. De twee USB 3.2 Gen1-interfaces ondersteunen overdrachtssnelheden tot 5 Gbit/s en staan bijvoorbeeld camera-applicaties met bewegingsdetectie toe.

Geïntegreerde batterij voor tijdelijke opslag

Zoals eerder, is er ook een RS485-interface, een micro-HDMI en een micro-USB-aansluiting. De realtimeklok (RTC) maakt nu gebruik van een geïntegreerde batterij voor tijdelijke opslag. Voorheen vertrouwde deze op een condensator. Aan de voorkant van het apparaat zitten zes RGB-leds. Van deze leds zijn er vijf afzonderlijk programmeerbaar. Je kunt deze leds inzetten om de apparaatstatus te tonen of specifieke toestanden aan te duiden. Als besturingssysteem is een op maat gemaakte 64-bits Raspberry Pi OS geïnstalleerd, met onder andere een real-time patch en een procesimage.

De RevPi Connect 4 heeft standaard client- en servermogelijkheden voor de Modbus RTU- en Modbus TCP-protocollen. Met optioneel verkrijgbare besturings- en HMI-software kan het apparaat transformeren tot een kleine industriële controller. Bovendien ondersteunt de RevPi Connect 4 bekende protocollen zoals MQTT en OPC UA en maakt het de ontwikkeling van individuele toepassingen mogelijk met verschillende programmeertalen zoals Node-RED, Python of rechtstreeks in C.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie