5-assige CNC-machine voor carbon componenten

Refitech Composite Solutions

Refitech Composite Solutions heeft een flinke innovatiesprong gemaakt door een nieuwe 5-assige CNC-machine in gebruik te nemen voor de nabewerking van composiet onderdelen. Dit is in aanvulling op de 3-assige bewerkingscentra die het bedrijf al in gebruik heeft. Dankzij de nieuwe machine kan ook de bewerking van meer complexe 3D vormen volledig automatisch worden uitgevoerd, met een hoge snelheid, kwaliteit en reproduceerbaarheid met het oog op seriematige aantallen.

“Met deze nieuwe 5-assige machine kunnen we bijna alle composiet componenten die we maken ook verder nabewerken,” zegt Marcel Gillis, CEO van Refitech Composite Solutions. “Dat was niet alleen een lang gekoesterde wens van ons en onze klanten, met de nieuwe machine verkleinen we ook het aantal handmatig bewerkingen en hebben we een hogere kwaliteitswaarborging. Zo kunnen we niet alleen de efficiëntie en de afwerkkwaliteit nog verder verhogen, het betekent ook dat we effectief per jaar meer componenten voor onze klanten kunnen gaan maken. Er blijft voorlopig nog wel een handmatig deel bij het afwerken van composieten, maar het is de bedoeling om dit de komende jaren nog verder te optimaliseren.”

“Een dergelijk machine is een behoorlijke investering, dus we hebben ons van te voren goed georiënteerd,” gaat Marcel Gillis verder. “CMS uit Zogno, bij Bergamo, is een gerenommeerde naam op het gebied van het frezen van composieten. Hun aanbod zag er veelbelovend uit en na een bezoek aan de fabriek in Italië en het frezen van een testproduct waren we overstag.”

De 5-assige freesmachine van Refitech Composite Solutions is speciaal ontwikkeld voor het bewerken van composiet materialen. Dankzij de ‘CMS Adaptive Technology’, een functie die geïntegreerd is in de besturing, krijgt de operator de maximale parameters voor materiaal-verwijdering op een specifiek oppervlak door simpelweg de relevante mapping op te roepen. Dit verkort de cyclustijden op complexe oppervlakken aanzienlijk, zonder afbreuk te doen aan de afwerkingskwaliteit en precisie. De machine is voorzien van een akoestische behuizing om stof, spanen en geluid tijdens het bewerken te beheersen, waarbij de werkomgeving en de veiligheid van de operator voorop staan. “Daarnaast heeft Klaassen Machines, de importeur van CMS in Nederland, ons ook fantastisch geholpen bij de installatie en de training van onze medewerkers op de nieuwe machine,” voegt Marcel Gillis tot besluit toe.

Refitech Composite Solutions

Refitech Composite Solutions is gespecialiseerd in de engineering en seriematige productie van industriële composietcomponenten. Het bedrijf is opgericht in 1989 en levert composietoplossingen voor verschillende markten, waaronder Machinebouw, UAV-systemen, Aerospace, Mobility en de Defensie industrie. De diensten omvatten composiet engineering, prototyping, serieproductie en assemblage van carbon componenten en composiet sandwich panelen inclusief het CNC-frezen en verlijmen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.