Printplaatconnector met innovatieve push-X-technologie

Printplaatconnector

Phoenix Contact heeft de printplaatconnector XPC 1,5 geïntroduceerd, een innovatieve oplossing die gebruik maakt van de push-X technologie. Deze technologie maakt een directe aansluiting van de connector mogelijk, waardoor verschillende soorten aders en doorsneden snel en zonder gereedschap kunnen worden aangesloten.

De werking van de push-X technologie is gebaseerd op het principe van een muizenval. Door simpelweg de ader in de printplaatconnector te steken, wordt deze vastgehouden. Zowel starre als flexibele aders, met of zonder adereindhuls, kunnen op deze manier duurzaam en betrouwbaar worden verbonden via klemcontacten.

Tijdens het insteken van de ader in de aansluitruimte, raakt deze het activeringselement. Dit element geeft de contactveer vrij met minimale kracht. De voorgespannen contactveer klemt vervolgens de ader permanent vast met een gedefinieerde kracht. Een hoorbaar activeringsgeluid en de veranderde positie van de contrasterende oranje activeringstoets bevestigen een veilige aansluiting van de ader.

Deze tool-vrije aansluittechnologie verlaagt de montagetijden en maakt geautomatiseerde bedrading mogelijk. De ontgrendeling van de ader en het gelijktijdig voorspannen van de contactveer vinden plaats via de activeringstoets.

De XPC 1,5 printplaatconnector is compatibel met het 3,5mm-raster van het Combicon-assortiment van Phoenix Contact. Dit biedt talloze combinatiemogelijkheden voor verschillende toepassingsvarianten.

De introductie van de XPC 1,5 met push-X technologie markeert een belangrijke stap in de evolutie van printplaatconnectoren. Het vermogen om verschillende types aders snel en betrouwbaar aan te sluiten zonder gereedschap, zal de efficiëntie en flexibiliteit van de industrie verder verhogen.

Het is duidelijk dat de push-X technologie veel potentieel biedt voor de toekomst van de industrie. Het vermogen om snel en zonder gereedschap aders aan te sluiten, kan de manier waarop bedrijven werken veranderen en kan leiden tot aanzienlijke efficiëntieverbeteringen. Het is dan ook spannend om te zien hoe deze connector-technologie zich zal ontwikkelen en hoe deze zal worden toegepast in toekomstige producten en systemen.

Meer informatie bij Phoenix Contact

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.