Plug & Work – nu ook voor OMRON en FANUC cobots

Plug & Work

SCHUNK breidt Plug & Work-portfolio uit

Cobots hebben de afgelopen jaren de industriële automatisering aanzienlijk gevormd – en ze zijn nog steeds in opmars. SCHUNK breidt zijn Plug & Work-portfolio uit, zodat gebruikers snel en gemakkelijk kunnen werken met de industriële lichtgewicht robots. Naast Universal Robots, Doosan Robotics en Techman Robot biedt de specialist in grijpsystemen nu ook perfect op elkaar afgestemde standaardcomponenten voor de lichtgewicht robots van OMRON en FANUC. Dit betekent dat een breed scala aan automatiseringsscenario’s in de korst mogelijke tijd kan worden geïmplementeerd.

Cobots zijn licht van gewicht, flexibel in gebruik en eenvoudig te programmeren. Zij kunnen worden ingezet om repetitieve taken, zoals het laden en ontladen van een machine of assemblage, snel en kosteneffectief te automatiseren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze nu een integraal onderdeel van de industriële robotica uitmaken en dat ze steeds belangrijker worden. Zelfs kleine en middelgrote bedrijven automatiseren steeds meer hun productie en logistieke activiteiten. Om het voor de gebruikers zo eenvoudig mogelijk te maken, biedt SCHUNK complete programma’s voor cobots en lichtgewicht robots van verschillende fabrikanten. Het Plug & Work-portfolio omvat pneumatische en elektrische grijpers, Co-act grijpmodules voor collaboratieve toepassingen en snelwisselsystemen.

Componenten en directe aansluiting voor talrijke fabrikanten

Naast het kant-en-klare portfolio voor Universal Robotics biedt SCHUNK sinds eind 2020 ook eenvoudige uitrustingen voor lichtgewicht robots van Doosan Robotics en Techman Robot aan. Nu voegt SCHUNK nog meer fabrikanten toe aan zijn Plug & Work portfolio. Vanaf augustus zullen componenten voor OMRON- en FANUC-robots deel uitmaken van het assortiment. Voor beide fabrikanten biedt SCHUNK onder andere de universele grijper EGH met een vrij programmeerbare totale slag van 80 mm en de collaboratieve grijper voor kleine onderdelen Co-act EGP-C aan. SCHUNK breidt de EGP-C ook uit met een directe verbinding met lichtgewicht robots van YASKAWA en Mitsubishi Electric. De uitbreiding naar andere cobot-fabrikanten zal volgen.

Ontwikkeling van de concrete robotapplicatie in het CoLab

De gestandaardiseerde componenten van het Plug & Work-portfolio bestrijken een waaier van toepassingen voor lichtgewicht robots, van kwaliteitstesten, assemblage en handling tot het laden en ontladen van machines. De experts in het CoLab applicatiecentrum in Hausen (Duitsland) helpen bij de ontwikkeling van individuele klanttoepassingen. Samen met de klant stellen ze de juiste componenten samen voor de cobot-toepassing en testen ze in gebruik en de haalbaarheid. Hiervoor zijn nu 18 industriële robots en cobots en speciaal uitgeruste cellen voor lichtgewicht constructie, industriële robotica en testopstellingen beschikbaar in het CoLab. SCHUNK biedt haar klanten niet alleen een uitgebreid portfolio van perfect op elkaar afgestemde grijpers en snelwisselsystemen voor robots van verscheidene fabrikanten, maar ook de juiste applicatiekennis. Hierdoor kunnen zowel professionals als beginnende automatiseerders het potentieel van cobots voor jun toepassingen aanboren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie