Nieuwe F10-serie pompen en motoren met een gebogen as van Parker

Parker Hannifin

Parker Hannifin heeft de lancering aangekondigd van de nieuwe F10-serie van pompen en motoren met een gebogen as voor middelzware toepassingen met een vast slagvolume. De F10-serie is een doorontwikkeling van de F11- en F12-producten die worden geproduceerd door de Pump & Motor Division Europe van Parker. De pompen en motoren bieden uitstekende prestaties als het gaat om energiebesparing, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het is bedoeld voor mobiele machinetoepassingen in de landbouw-, bouw-, mijnbouw-, maritieme en offshore-, olie-, gas- en transportsector.

Verschillende uitvoeringen

De nieuwe F10-serie is verkrijgbaar in uitvoeringen met zeven verschillende slagvolumes, van 30 cc tot 125 cc, en is ontworpen voor transmissies met zowel open als gesloten circuits. Dankzij het gepatenteerde sferische zuigerontwerp biedt de F10-serie een uitstekende efficiëntie, wat betekent dat er minder vermogensverlies is.

De F10-serie heeft hetzelfde ontwerpconcept als de F11- en F12-serie voor zware toepassingen van Parker Hannifin. De pompen en motoren hebben dubbel-conische lagers en ringwielsynchronisatie voor de hoogste betrouwbaarheid en duurzaamheid. De nieuwe serie biedt een tot 13% kleinere afmetingen en 25% minder gewicht dan het F12-equivalent. Dit resulteert in een zeer eenvoudige installatie. Door het sferische zuigerontwerp is er ook een hoge volumetrische efficiëntie tot 96% mogelijk.

Parker Hannifin legt focus op lange levensduur en hoge betrouwbaarheid

“De nieuwe F10 is waarschijnlijk de meest efficiënte pomp en motor voor middelzware toepassingen op de markt,” aldus Christian Bengtsson, Product Leader bij Pump & Motor Division Europe van Parker Hannifin. “Met duurzaamheid en lage totale eigendomskosten als belangrijke overwegingen, zijn een lange levensduur en hoge betrouwbaarheid de belangrijkste aandachtspunten geweest bij het ontwerpen van de F10-serie. We kunnen de bedrijfskosten aanzienlijk terugdringen door het energieverbruik te verlagen en de doelen van OEM’s ondersteunen. Hiermee verminderen we emissies en voldoen we aan toekomstige milieuregelgeving.”

De F10-serie is verkrijgbaar in ISO-, SAE- en patroonversies met flexibele asopties. Parker Hannifin biedt ook een breed scala aan bijbehorende opties voor snelheidssensoren en geïntegreerde ventielen.

Meer informatie vind u bij Parker Hannifin

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie