Nieuwe Optidrive E3 IP66 met geïntegreerde Modbus TCP/IP-communicatie

Optidrive

Invertek Drives, een toonaangevende speler in de industriële aandrijftechnologie, heeft met trots de lancering aangekondigd van de nieuwste toevoeging aan hun assortiment: de Optidrive E3 IP66 met geïntegreerde Modbus TCP/IP-communicatie. Deze krachtige frequentieregelaar, ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende omgevingen, combineert innovatie met robuustheid en is nu ook verkrijgbaar met geïntegreerde Modbus TCP/IP-communicatie voor naadloze connectiviteit.

Met zijn IP66-classificatie is de Optidrive E3 bestand tegen stof, waterstralen en zelfs krachtige waterstralen, waardoor het ideaal is voor gebruik in zware industriële omgevingen, zoals fabrieken, magazijnen en buiteninstallaties. Of het nu gaat om vochtige omgevingen, extreme temperaturen of blootstelling aan vuil, de Optidrive E3 blijft consistent presteren, wat resulteert in verminderde stilstand en verbeterde betrouwbaarheid.

Kenmerken Optidrive E3

Een van de meest opvallende kenmerken van de nieuwe Optidrive E3 is de geïntegreerde Modbus TCP/IP-communicatie. Dit stelt gebruikers in staat om eenvoudig verbinding te maken met hun netwerk, waardoor naadloze integratie mogelijk is met bestaande systemen en toegang tot real-time gegevens voor monitoring en controle. Of het nu gaat om remote operation, gegevensregistratie of het implementeren van geavanceerde automatiseringsoplossingen, de Modbus TCP/IP-functionaliteit biedt ongekende flexibiliteit en efficiëntie. Inbedrijfstellen met de OptiTools Studio software is nu nóg eenvoudiger door de Modbus TCP/IP communicatie.

“De lancering van de Optidrive E3 IP66 met geïntegreerde Modbus TCP/IP-communicatie markeert een opwindende nieuwe fase in onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige aandrijfoplossingen die de verwachtingen overtreffen,” aldus Remco Schenk, Markering Manager van Hiflex Automatiseringstechniek (Nederlandse importeur van Invertek Drives). “Met zijn robuuste ontwerp en geavanceerde communicatiemogelijkheden stelt de Optidrive E3 onze klanten in staat om hun operationele efficiëntie te maximaliseren en tegelijkertijd te profiteren van ongeëvenaarde duurzaamheid en betrouwbaarheid.”

De Optidrive E3 IP66 wordt geleverd met een uitgebreid pakket aan functies en voordelen, waaronder ingebouwde energiebesparende technologieën, eenvoudige installatie en configuratie, en een intuïtieve gebruikersinterface. Het is verkrijgbaar in een scala aan vermogensbereiken en spanningsopties, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen in verschillende industrieën.

Voor meer informatie over de nieuwe Optidrive E3 IP66 en andere producten van Invertek Drives, bezoek de Hiflex website.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.