Nieuwe ToF sensor voor de automatiseringstechniek

ToF sensor

Op de Hannover Messe 2023 heeft Schmersal de AM-T100 gepresenteerd, een ToF sensor uitgerust met een Sony DepthSense-sensor. Deze camera maakt gebruik van ToF meting om met een hoge precisie 3D-dieptebeelden te genereren. Hierbij worden lichtimpulsen op infraroodniveau (850 Nm) uitgestraald en de tijd die ze nodig hebben om te reflecteren wordt gemeten. De Time-of-Flight sensor maakt het mogelijk om in real-time een gedetailleerd 3D-beeld van een scène te creëren, weergegeven als een puntenwolk.

ToF meting: essentieel voor snelle en precieze beeldvorming

Een belangrijk aspect van de ToF sensor is de mogelijkheid om metingen uit te voeren met een hoge snelheid, tot 60 frames per seconde. Deze eigenschap is bijzonder relevant voor toepassingen in de logistiek en robotica, waar snelheid en precisie hand in hand gaan. ToF-camera’s, zoals de AM-T100, hebben diverse toepassingen. Ze helpen bij verpakkingstechnieken, meten volume en monitoren vulniveaus in containers.

De AM-T100 blinkt uit in het vastleggen van 3D-beelden met een resolutie van 640 x 480 pixels, een gezichtsveld van 67° x 51° en een bereik tot 6 meter. Dit maakt de camera ideaal voor het bewaken van processen en het verzekeren van kwaliteitscontrole, met een krachtige IR-lamp die zelfs in minder ideale lichtomstandigheden een optimale werking garandeert.

Integratie ToF sensor met standaard interfaces en software

Data overdracht en verwerking van de ToF camera verlopen via een gestandaardiseerde GenICam interface, compatibel met veelgebruikte beeldverwerkingssoftware. Daarnaast zorgt een Ethernet-interface voor snelle dataoverdracht en, indien nodig, ook voor de energietoevoer door middel van Power over Ethernet.

De AM-T100 komt met CONSAM-T configuratiesoftware al geïnstalleerd. Deze software stelt gebruikers in staat de camera te configureren voor het bewaken van complexe 3D-zones. Daarbij kan men schakelen tussen verschillende zones. Met de geïntegreerde SDK kunnen softwareontwikkelaars en systeemintegratoren de camera aanpassen. Ook kunnen zij applicaties ontwikkelen die voldoen aan de specifieke eisen van hun projecten.

Meer informatie bij Schermsal

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.