Nieuwe crashdempers van ACE voor noodstops

Noodstops

Nieuwe crashdempers van ACE: componenten van aluminium en staal voor noodstops

Goede bescherming van machines en installaties en zo weinig mogelijk stilstand: dat is waar het in veel bedrijven om draait om succesvol te kunnen opereren. Hier speelt dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer uit het Duitse Langenfeld met de introductie van de nieuwe crashdempers voor noodstops op in. Deze dempers voor eenmalig gebruik zijn gemaakt van aluminium of stalen buizen, die bij een crash zoals vooraf voorzien vervormen en de kinetische energie die hierbij vrijkomt in warmte omzetten.

De machineonderdelen beschermen constructies tijdens een calamiteit door een grote, gelijkmatige energieopname van 98 procent. De crashdempers van ACE zorgen dat machines en installaties stabiel en probleemloos blijven opereren en garanderen een uitstekende bescherming bij noodstops. Ze kunnen bovendien eenvoudig worden gemonteerd en kunnen na een crash gemakkelijk worden vervangen.

Effectieve one-way oplossingen voor noodstops

Met de nieuwe crashdempers profiteren engineers van een zeer effectieve en voordelige one-way oplossing om installaties of machines effectief te beschermen. Daarmee zijn ze een interessant alternatief voor onomkeerbare en omkeerbare structuurdempers en hydraulische veiligheidstootdempers. De nieuwe veiligheidsproducten van ACE zijn gemaakt van speciaal ontworpen aluminium buizen of staal. In de aluminium uitvoering hebben ze een buitendiameter van 87,5 mm; in de stalen varianten bedraagt deze 38 en 63 mm. Er zijn standaard tien basistypes leverbaar, met een energieopname in noodstoptoepassingen die varieert van 670 Nm/slag tot 11.200 Nm/slag. Afhankelijk van het type is de maximale slaglengte van de componenten tussen 45 mm en 160 mm, waarbij de geringe reactiekrachten van 13.000 N tot 70.000 N een doorslaggevende bijdrage aan de beveiliging van constructies leveren. In de praktijk kunnen deze waarden nog worden verbeterd door meerdere crashdempers parallel aan elkaar te monteren. Op die manier kan meer energie in één slag worden opgenomen.

Meer voordelen

Andere voordelen van de crashdempers, ontwikkeld met behulp van geavanceerde tests, zijn de eenvoudige installatie, de gemakkelijke montage in bestaande systemen en de snelle vervanging en kortere uitvaltijden na een crash. Bovendien kan uit de vervorming van het element de crash worden gereconstrueerd, zodat deze in het beste geval in de toekomst kan worden voorkomen. De nieuwe crashdempers van ACE Stoßdämpfer GmbH worden binnen 24 uur verzonden en worden gekenmerkt door een goede prijs-kwaliteitverhouding. De basistypes worden al op veel plekken gebruikt om lineaire eenheden in de robotica en de eindposities van machines, transportbanden en reachtrucks te beveiligen. Op aanvraag zijn ook klantspecifieke crashdempers verkrijgbaar, die geheel op maat worden gemaakt.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.