Nieuwe BODAS displays voor mobiele elektronica toepassingen

Mobiele elektronica

Bosch Rexroth heeft onlangs zijn BODAS ecosysteem verrijkt met de introductie van de DI5 displayreeks voor mobiele elektronica oplossingen. Dit geavanceerde touchscreen, nu beschikbaar in drie formaten, is ontworpen voor naadloze integratie in diverse omgevingen, waardoor het de nieuwe standaard zet voor efficiënte bediening van mobiele machines.

De toenemende vraag naar intuïtieve mobiele elektronica

De behoefte aan eenvoudige en intuïtieve besturing van mobiele machines is in een stroomversnelling geraakt. Off-highway fabrikanten streven steeds vaker naar ontwerpvrijheid in de functionaliteit en visualisatie van hun display-units. Ze zijn op zoek naar mobiele elektronica oplossingen die zowel flexibiliteit als kostenefficiëntie bieden. Kortom, een alles-in-één oplossing.

De BODAS DI5 displayreeks beantwoordt aan deze behoefte. Beschikbaar in drie maten – 5 inch, 7 inch en 10,1 inch – en uitgerust met een veelheid aan functies, is het ontworpen voor een breed scala aan toepassingen. Of het nu gaat om het tonen van specifieke parameters of het repliceren van complexe dashboards, de BODAS DI5 past zich moeiteloos aan, zowel binnen de cabine als erbuiten.

Prestaties en technische specificaties van de DI5 displayreeks

De displayreeks is niet alleen flexibel maar ook krachtig. Uitgerust met 800 MHz dual en solo iMX6-processoren, 4 GB flashgeheugen en maximaal 1 GB RAM, zijn deze displays meer dan geschikt voor veeleisende mobiele elektronica toepassingen. Hun robuuste ontwerp, geclassificeerd als IP66, verzekert een betrouwbare werking onder extreme omstandigheden. Daarnaast garanderen de hoge resolutie en sensorgestuurde helderheidsregeling optimale leesbaarheid.

Een van de sterke punten van de BODAS DI5 displayreeks is de mogelijkheid voor gebruikers om de grafische interface en functionaliteiten naar wens te programmeren. Of je nu kiest voor CODESYS, Qt-Linux of C/C++, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien maakt de geïntegreerde video-interface het mogelijk om diverse camerasignalen te visualiseren, in PIP of volledig scherm.

Communicatie is eveneens naadloos, dankzij de ondersteuning voor vier CAN 2.0B-aansluitingen, twee USB 2.0-interfaces en een RS232-interface. Een opmerkelijke toevoeging is de ondersteuning voor Automotive Ethernet (T1). Dit is met name gunstig voor het snel flashen van BODAS RC-controllers voor mobiele elektronica oplossingen.

DI5 toolbox: de sleutel tot verbeterde diagnostiek en onderhoud

De DI5 toolbox, een belangrijk onderdeel van het softwarepakket, dient als een centraal punt voor diverse kant-en-klare softwarefuncties. Hiermee kunnen serviceprofessionals effectief storingen uitlezen en snel diagnose stellen, waardoor de onderhoudstijd aanzienlijk wordt verkort. Door de geïntegreerde USB-interface kunnen bovendien gemakkelijk nieuwe parameters of firmwareversies worden geüpdatet.

Meer informatie bij Bosch Rexroth

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie