Nieuwe 5G draadloze router voor industriële toepassingen

5G draadloze router

Phoenix Contact heeft een nieuwe 5G draadloze router op de markt gebracht. Deze router is specifiek ontworpen voor industriële toepassingen en maakt hoge datasnelheden mogelijk in zowel openbare als particuliere 5G-mobiele netwerken.

De TC router, uitgerust met een krachtige processor en vier GBit Ethernet-poorten, biedt een hoge bandbreedte die essentieel is voor diverse industriële toepassingen. Dit apparaat biedt de mogelijkheid om machines en installaties op afstand te monitoren en te onderhouden via openbare en particuliere 5G-netwerken, met een flexibiliteit en datasnelheid die tot nu toe ongezien waren.

De 5G draadloze router is met zijn hoge doorvoersnelheid bijzonder geschikt voor gegevensintensieve toepassingen in de industrie. Enkele voorbeelden van dergelijke toepassingen zijn hoge-resolutie videotransmissie, het beheer van grote AGV-vloten (Automated Guided Vehicles of zelfrijdende transportsystemen) en het doorsturen van grote bestanden van mobiele productiemachines.

Phoenix Contact heeft een sterke betrokkenheid bij 5G-technologie. De onderneming is medeoprichter, actief lid en bestuurslid van de 5G-ACIA (5G Alliance for Connected Industries and Automation). Deze alliantie streeft ernaar om de potentie van 5G-technologie volledig te benutten en deze op grote schaal toe te passen in de industrie.

In 2020 heeft Phoenix Contact al een eerste proefrouter ontwikkeld voor particuliere 5G-netwerken. Deze proefrouter is met succes geïmplementeerd in diverse klantprojecten. Met de introductie van de nieuwe 5G draadloze router blijft het bedrijf innoveren en bijdragen aan de voortdurende evolutie van 5G-technologie in de industriële sector.

Meer informatie bij Phoenix Contact

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Erik de Jong (Advercom)

Erik bevindt zich al ruim 18 jaar in de uitgeefwereld, was betrokken bij onder meer het industriële automatiseringsvakblad Automatie|PMA en het vakblad Vision+Robotics. Samen met Yuk Chi Kan heeft hij in 2020 het online nieuwsplatform IndustrieVandaag opgezet.
Lees meer van: Erik de Jong (Advercom)