nieuwe 3D-vision-sensor voor robotarmen

Vision-sensor

De FH-SMD-vision-sensor van OMRON kan op een robot worden gemonteerd om willekeurig geplaatste (bulk)onderdelen in drie dimensies te herkennen, waardoor ruimtebesparende montage, inspectie en pick-and-place mogelijk zijn. Normaal gesproken is dit moeilijk te bereiken met conventionele robots. Ook de productiviteit wordt verbeterd. OMRON brengt innovatie naar productielocaties door totaaloplossingen die robots en automatiseringsapparatuur combineren.

Vanwege arbeidstekorten zijn fabrikanten op zoek naar manieren om processen te automatiseren die afhankelijk zijn van de zintuigen van ervaren medewerkers, zoals bin picking. De nieuwe 3D-vision-sensor van de FH-SMD-serie is klein en licht genoeg om op een robotarm te worden gemonteerd, waardoor er geen speciale montageapparatuur nodig is en dus ruimte wordt bespaard. Deze sensor kan worden verplaatst om de invalshoek te veranderen en onderdelen eenvoudig te herkennen, waardoor blinde vlekken worden verminderd en betrouwbare detectie wordt geboden. Bovendien maakt de nieuw ontwikkelde 3D-meettechnologie detectie van onderdelen in ongeveer 0,4 seconden*1 mogelijk, ongeacht de vorm en locatie. Het monteren van bulkonderdelen in bijvoorbeeld automotive-toepassingen kan soepel worden geautomatiseerd.

Belangrijkste kenmerken en voordelen vision-sensor

1. Klein en licht
De kleine en lichte 3D-vision-sensor voor robotarmen bespaart installatieruimte. Grote montageapparatuur of grote wijzigingen in de indeling, die nodig zijn voor andere 3D-vision-sensoren, zijn niet nodig. Het is gemakkelijk te vervoeren en maakt flexibel onderdelen picken op verschillende locaties mogelijk.

2. Snellere cyclustijd dankzij menselijke snelheid en flexibiliteit
Detectie met hoge snelheid in ongeveer 0,4 seconden*1 maakt het picken soepel. Detectie met hoge snelheid wordt bereikt door 3D-meettechnologie voor het maken van 3D-vormbeelden en 3D-herkenningstechnologie om de positie en houding van doelen te identificeren.

3. Eenvoudige installatie zonder handleidingen
De wizards begeleiden gebruikers stap voor stap bij het instellen van een pick-and-place-toepassing, van camera-instellingen tot kalibratie.

*¹ Totale tijd voor 3D-metingen en 3D-herkenning onder onze gespecificeerde omstandigheden.

Meer informatie bij OMRON

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.