Moxa introduceert zijn eerste 64-bit arm-gebaseerde industriële embedded computer

Moxa

Moxa heeft recentelijk een belangrijke stap gezet met de introductie van zijn eerste 64-bit ARM-gebaseerde industriële embedded computers. Deze nieuwe ontwikkeling in Moxa’s portfolio is gericht op het ondersteunen van assetbeheerders bij het verwerken van de toenemende datavereisten die gepaard gaan met nieuwe technologieën. De UC-2200A, gebouwd rond een Arm Cortex-A53 dual-core 1 GHz processor, is een economische en betrouwbare gateway voor embedded data-acquisitie. Het apparaat biedt een uitgebreid scala aan interface-opties, een compact formaat, en voldoet aan de IEC 62443-4-2 cybersecurityvereisten voor hostapparaten.

De UC-2200A is beschikbaar met een open mPCLe socket of voorzien van een mPCIe society met een reeds geïnstalleerde CAT 4LTE module, die goedkeuring heeft van de providers Verizon en AT&T. Alle modellen worden geleverd met Moxa Industrial Linux 3, gebaseerd op Debian 11, en zullen ondersteund worden met bugfixes en beveiligingspatches tot 2031. Optioneel is het mogelijk de eenheden te leveren met Moxa Industrial Linux 3 Secure. Deze versie biedt extra beveiligingsfuncties. Hierdoor voldoen de eenheden aan de IEC 62443-4-2 cybersecuritystandaard voor hostapparaten. Dit verhoogt de beveiliging en betrouwbaarheid van het systeem. De UC-2200A is slechts het eerste model in een nieuwe reeks van 64-bit ARM-modellen die Moxa gedurende 2024 zal introduceren, inclusief quad-core modellen die CANbus, 5G LTE en onboard DI en DO ondersteunen.

Robuuste, flexibele computing

In industriële omgevingen worden communicatieapparaten geconfronteerd met unieke uitdagingen. Vooral wanneer ze worden ingezet in afgelegen edge-to-cloud toepassingen. De nieuwe UC-2200A van Moxa overwint deze uitdagingen door een brede temperatuurtolerantie van -40 tot 70° C te bieden, evenals industriële certificeringen, waaronder CID2, CE, FCC, ATEX en UL. Dit resulteert in een MTBF (Mean Time Between Failure) van ongeveer 1 miljoen uur. Ondanks zijn compacte formaat, beschikt de UC-2200A over het ideale aantal I/O-interfaces voor flexibele configuratie, zoals twee Giga LAN-poorten, een USB-poort en twee RS-232/422/485 seriële poorten.

Moxa Industrial Linux 3 Secure: IEC 62443-4-2 SL2 compliance

Hackers worden steeds beter in het verstoren of hacken van industriële netwerken. Om deze reden biedt Moxa optioneel de UC-2200A aan met Moxa Industrial Linux 3 Secure om te voldoen aan de IEC 62443-4-2 Security Level 2 (SL2) vereisten voor hostapparaten. IEC 62443-4-2 biedt een beveiligingsgeoriënteerd Linux-platform dat beveiliging-vanaf-de-ontwerpfase hardware- en softwarefuncties integreert om IIoT-data en -infrastructuur tegen cyberdreigingen te beschermen. Terwijl SL1 beschermt tegen onbedoeld of accidenteel misbruik, waarborgt SL2 beveiliging tegen opzettelijke overtredingen door een kwaadwillende aanvaller. Zonder deze certificering zouden assetbeheerders en systeemintegratoren aanzienlijke tijd moeten besteden aan het testen en valideren van de beveiliging van het computerplatform en zijn componenten voordat ze hun applicaties integreren. Met Moxa Industrial Linux 3 Secure is de UC-2200A beter bestand tegen cyberaanvallen.

De Secure Boot-functie beschermt zowel de hardware als de software. Dit gebeurt onder een Trusted Platform Module (TPM). De functie blokkeert ongeautoriseerde wijzigingen aan het apparaat tijdens het opstarten. Bovendien voorkomt het dat kwaadaardige updates worden gebruikt voor malware-exploitatie. Daarnaast komt de failback-functie van het systeem in actie. Deze functie detecteert de laatst veilige werkende staat van de computers. Indien kritieke updates mislukken of ongeautoriseerde softwarewijzigingen zijn gedetecteerd, herstellen de computers automatisch naar deze staat. Ook biedt Moxa een beveiligingsverhardingsgids en -tools ter ondersteuning van de analyse van potentiële dreigingen.

De lancering van de UC-2200A is slechts het begin van wat Moxa te bieden heeft op het gebied van 64-bit ARM-technologie. Met de geplande introductie van extra modellen in deze serie, waaronder quad-core varianten met ondersteuning voor CANbus, 5G LTE en onboard DI en DO, positioneert Moxa zich als een belangrijke speler in de industriële computertechnologie.

Meer informatie over Moxa. Leverancier van Moxa producten in Nederland is Modelec data-industrie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie