MGB2 Modular deursluitsysteem met nog meer mogelijkheden

Deursluitsysteem

In de wereld van machineveiligheid speelt het deursluitsysteem een sleutelrol. Recente vooruitgang heeft geleid tot de ontwikkeling van het MGB2 Modular deursluitsysteem, een toonaangevende oplossing die nu beschikbaar is voor integratie met EtherCAT P/FSoE en EtherCAT/FSoE naast PROFINET/ProfiSAFE. Dit systeem verzekert de beveiliging van veiligheidsdeuren en -hekken op machines en installaties, een vitaal aspect tijdens potentieel gevaarlijke machinebewegingen.

De kern van dit innovatieve deursluitsysteem is het modulaire ontwerp, waardoor het systeem zich naadloos laat aanpassen aan specifieke eisen van de toepassing. Het bestaat uit een vergrendelmodule, submodules voor besturings- en signaleringsfuncties, en een MBM busmodule voor aansluiting op diverse industriële netwerken. De mogelijkheid om tot zes verschillende bedienelementen en indicatoren met slechts twee submodules te integreren, benadrukt de veelzijdigheid van het MGB2 Modular systeem.

De geavanceerde MBM busmodule vormt het communicatiehart. Het verzamelt informatie van de aangesloten modules en stuurt deze door naar het centrale besturingssysteem. Deze integratie verbetert de veiligheid. Tegelijkertijd opent het mogelijkheden voor uitgebreide diagnose en communicatie. Dit gebeurt via EtherCAT of PROFINET berichten en een ingebouwde webserver. Deze functies geven technische professionals direct en gedetailleerd inzicht in de status van het apparaat. Dit is een cruciaal voordeel voor hen die met deze systemen werken.

Het is duidelijk dat de MGB2 deursluitsysteem een belangrijke stap voorwaarts betekent in de veiligheid van machines en installaties. Het biedt een veilige, flexibele en communicatieve oplossing die voldoet aan de hoge eisen van hedendaagse productieomgevingen. Door het gebruik van dit systeem kunnen engineers de veiligheid verhogen zonder concessies te doen aan de functionaliteit of prestaties.

Meer informatie bij EUCHNER

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie