Markttransparantie voor materiaaltests binnen de maakindustrie

Materiaaltests

Maakindustrie-platform Tech2B en testbureau EXPERTA | TESTING werken sinds kort samen om de markt voor materiaaltests transparant te maken. Vanaf januari 2023 zal het zelfs mogelijk zijn om de vraag en aanbod op het niveau van de testmachine bij elkaar te brengen, waarbij Tech2B zorgt voor het ecosysteem en EXPERTA | TESTING voor de deskundigheid op het gebied van testen.

Wim Pinnoo is Materiaalconsultant bij testbureau EXPERTA | TESTING, hij licht het initiatief toe: “We hebben voor materiaaltests geen eigen machines. We kunnen daardoor bij elk probleem, de best oplossing in het best passende laboratorium, van de 350 waar we mee werken, aanbieden. We moeten geen capaciteit vullen en kunnen zo 100% onafhankelijk adviseren. Tech2B biedt deze mogelijkheden binnen een groot netwerk. Ik wilde zelf ooit een dergelijk initiatief starten tot ik zag dat het al bestond.”

Paul Wouters van Tech2B vult aan: “We brengen bedrijven in de maakindustrie naar de bedrijven die het beste bij ze passen, nu dus ook op het gebied van materiaaltests en analyseren. De meeste maakbedrijven hebben deze kennis maar af en toe nodig, dan kan Experta ze helpen mocht dit nodig zijn.”

Een transparantere markt voor materiaaltests

“De rol van Tech2B is tweeledig: we bieden een bedrijvenpagina waar geïnteresseerden met slimme filters hun materiaaltests kunnen selecteren, maar onze klanten kunnen hun vragen ook op het platform plaatsen zodat bedrijven met de juiste expertise erop kunnen reageren, zoals Experta.”

“In het begin van 2023 is het mogelijk om zogenaamde ‘Assets’ te kunnen delen, zodat je sneller bij de juiste testapparatuur uit kunt komen. Maakbedrijven hebben soms zelf al testapparatuur staan die het grootste deel van de tijd stil staat, zo koppel je vraag en aanbod optimaal. En Experta kan als kennispartner bemiddelen bij de moeilijke vraagstukken.”

Meer informatie op het maakindustrie-platform Tech2B

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.