Magazijnrobotspecialist Exotec breidt uit met drie modulaire innovaties

Magazijnrobotspecialist Exotec

Exotec, een wereldwijde magazijnrobotspecialist, breidt zijn productportfolio uit met drie innovatieve oplossingen: een modulair conveyorsysteem, een verbeterde pickingrobot en nieuwe eigen magazijnsoftware.

Nu inflatie en personeelstekorten de toeleveringsketens steeds meer onder druk zetten, zoeken bedrijven over de hele wereld naar manieren om in hun directe behoeften te voorzien en zich tegelijkertijd voor te bereiden op de toekomst. Om zijn klanten daarbij te helpen, brengt de magazijnrobotspecialist een nieuw transportsysteem (Skypath), een vernieuwde pickingrobot (Skypicker) en eigen magazijnsoftware (Deepsky) uit die allemaal perfect integreren met het Skypod Systeem.

Alle drie maken ze gebruik van Exotecs kenmerkende modulaire ontwerp, waardoor klanten aan hun veranderende bedrijfsbehoeften kunnen voldoen door eenvoudigweg nieuwe oplossingen aan hun bestaande systemen toe te voegen. Dit laat hen toe om hun opslagvolume gemakkelijk te vergroten of te verkleinen, het aantal artikelen in het gamma te laten fluctueren, nieuwe functies toe te voegen voor de samenstelling of verpakking van pakketten, enzovoort.

De nieuwe producten brengen de magazijnrobotspecialist alweer een stap dichter bij hun visie van volledig geautomatiseerde magazijnen, waarbij mensen slimmer in plaats van harder kunnen werken, wat zowel klanten als eindgebruikers ten goede komt.

Exotec-klanten die het Skypod Systeem gebruiken, kunnen de volgende producten integreren:

  • De Skypath is een modulair transportsysteem dat een maximale doorvoer van 2.500 bakken of dozen per uur kan bereiken. Het modulaire ontwerp bestaat uit rechte, gebogen en hellende elementen die passen bij de meeste logistieke behoeften en lay-outs. Het bijzondere is dat de volledige sturing geïntegreerd is in de mechanische componenten waardoor het een echt plug-and-play systeem is.
  • De vernieuwde Skypicker is een intelligente orderverzamelrobot voor moderne magazijnen. Met behulp van machine learning kan het automatisch het gewicht, de grootte en de positie van elk item visueel detecteren. Maar het is niet enkel in staat het product te picken, het zal ook op een slimme wijze het product afleggen in de orderverzamelbak of -karton zodat het ingenomen volume geoptimaliseerd wordt. Zo plaatst het op slimme wijze items in voorbereidingscontainers en optimaliseert het de beschikbare ruimte om de verwerking van pakketten soepel te laten verlopen. Dankzij verbeteringen aan het systeem kan de Skypicker bovendien tot 600 items per uur verwerken.
  • Deepsky is een end-to-end magazijnsoftware die alle modules binnen het Exotec-portfolio naadloos integreert met de meeste magazijnbeheer- en besturingssystemen en met automatiseringsapparatuur van derden.

“Met deze innovaties helpen we onze klanten nog beter om efficiënte, schaalbare en modulaire magazijnen te beheren die aansluiten op hun specifieke behoeften”, zegt Romain Moulin, CEO en medeoprichter van Exotec. “Onze samenwerking met meer dan dertig toonaangevende merken biedt ons een unieke kijk op de meest urgente magazijnbehoeften en stelt ons in staat voortdurend te innoveren en zo nog meer waarde aan onze klanten te bieden.”

De drie nieuwe producten zijn onmiddellijk beschikbaar, zowel voor nieuwe als voor bestaande klanten van de magazijnrobotspecialist.

Meer informatie over de systemen en oplossingen van Exotec.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie