Maatwerk PLC: een innovatieve benadering in industriële automatisering

Maatwerk PLC

Engineering Spirit heeft recentelijk een doorbraak gerealiseerd met hun unieke concept van een op een maatwerk PLC voor seriematige producties. Deze innovatie markeert een significante vooruitgang in het combineren van standaard PLC-functionaliteit met de economische en flexibele voordelen van op maat gemaakte elektronica.

Bespaar op elektronica door geïntegreerde oplossingen

Het concept een op maat gemaakte embedded PLC van Engineering Spirit biedt een aantrekkelijke oplossing voor de vaak kostbare combinatie van standaard PLC’s met aanvullende elektronica zoals sensoren, actuatoren en I/O-modules. Traditioneel leidt deze combinatie tot hoge kosten, complexe interne bekabeling en aanzienlijke inbouwruimte. Echter, door alle benodigde elektronica te integreren op één efficiënte printplaat, verlaagt de maatwerk PLC niet alleen de kosten van elektronica maar optimaliseert het ook de ruimte en vereenvoudigt de installatieprocessen. Deze geïntegreerde aanpak waarborgt tevens een vermindering in inkoopcomplexiteit en zorgt voor een naadloze functionaliteit, aangezien alle componenten – tot aan de klemmen toe – volledig zijn getest en gevalideerd.

Efficiënte programmering bespaart tijd en middelen voor maatwerk PLC

Een van de meest significante voordelen is de compatibiliteit met bestaande PLC-programmeertalen. In tegenstelling tot andere op maat gemaakte elektronica die veelal in C/C++ wordt geprogrammeerd, kan de embedded PLC van Engineering Spirit naadloos overweg met bestaande PLC-talen. Dit betekent dat bestaande programma’s gemakkelijk overgenomen kunnen worden, waardoor kosten bespaard blijven en het risico op kinderziektes verkleint. Deze programmeerflexibiliteit biedt een duidelijk voordeel ten opzichte van standaardoplossingen, aangezien het de overgang naar de maatwerk PLC vergemakkelijkt en versnelt.

Toekomstbestendigheid en aanpasbaarheid

De levensduur van industriële apparatuur is een cruciaal aspect in het ontwerp- en selectieproces. De maatwerk PLC van Engineering Spirit is ontworpen met het oog op langdurig gebruik en toekomstige aanpassingen. Dankzij de gestandaardiseerde PLC-programmeertaal kunnen gebruikers eenvoudig wijzigingen doorvoeren zonder afhankelijk te zijn van externe leveranciers of programmeurs. Dit verhoogt niet alleen de flexibiliteit, maar vermindert ook de tijd en kosten die gemoeid zijn met het doorvoeren van aanpassingen. Deze toekomstbestendige benadering zorgt ervoor dat apparatuur met een maatwerk PLC gemakkelijk kan evolueren naarmate de behoeften van het bedrijf veranderen.

Engineering Spirit

Met meer dan drie decennia aan ervaring in de ontwikkeling en productie van industriële elektronica, staat Engineering Spirit bekend om hun diepgaande kennis en innovatieve oplossingen. Hun expertise strekt zich uit over diverse industrieën, waardoor ze in staat zijn om op maat gemaakte oplossingen te bieden die nauw aansluiten bij de specifieke behoeften van hun klanten. Daarnaast biedt Engineering Spirit waardevolle bronnen van informatie, zoals whitepapers over industriële elektronica.

Meer informatie over Engineering Spirit

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie