Innovatieve planetaire vertragingskast voor delta robot toepassingen

Vertragingskast

Onlangs heeft Neugart, een gerenommeerde producent van planetaire vertragingen, haar assortiment uitgebreid met de introductie van de NDF vertragingskast. Deze nieuwe reeks werd gepresenteerd op de ‘SPS-Smart Solutions 2023’ beurs en is specifiek ontwikkeld voor Delta robot toepassingen.

Delta robots, vaak uitgerust met driearmige staafkinematica, vereisen een combinatie van hoge snelheid en precieze positionering. Dit stelt uitzonderlijke eisen aan de componenten van de robot, met name de servomotoren en de vertragingskasten. De NDF vertragingskast van Neugart is ontworpen om aan deze uitdagende eisen te voldoen, met een focus op lage massatraagheid en hoge stijfheid. Deze eigenschappen zijn essentieel om de gewenste nauwkeurigheid te bereiken, zelfs bij maximale snelheden.

Verlaagde massatraagheid

Een van de opvallende technische kenmerken van de NDF vertragingskast is de verlaagde massatraagheid van het motorklemsysteem aan de ingaande zijde. Dit maakt een extreem snelle wisseling van draairichting mogelijk, wat bijdraagt aan een verbeterd dynamisch gedrag en kortere cyclustijden voor de robot. Bovendien is de omkeerspeling verlaagd tot minder dan 1 boogminuut, wat een significante verbetering is.

De vertragingskast heeft aan de uitgangszijde belangrijke aanpassingen ondergaan, specifiek voor Delta robots. Ten eerste is de overbrenging van de laatste trap nu 5,5:1. Hierdoor kan de vertragingskast hoge koppels overbrengen. Verder garandeert een speciale radiale dichtring een perfecte afdichting. Dit is zelfs zo bij de snelle draairichtingsveranderingen en kleine bewegingshoeken die kenmerkend zijn voor Delta robots.

Vertragingskast met speciaal aangepaste planeetwielen


De NDF-serie maat 090 onderscheidt zich door een opvallende constructie. De eerste trap bevat drie op maat gemaakte planeetwielen en de eindtrap vier. Dergelijke aanpassingen resulteren in een merkbare toename van de torsiestijfheid en het overdraagbare koppel. Deze verbeteringen zijn essentieel voor zowel de efficiëntie als de betrouwbaarheid van de robot.

Gebruikers hebben de keuze uit vier verschillende overbrengingsverhoudingen, variërend van 22:1 tot 55:1. Bovendien zijn deze vertragingskasten optioneel leverbaar met food-grade smeermiddel, een roestvrijstalen uitgaande as of een vernikkelde uitgangsflens, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen.

Neugart GmbH staat bekend om haar productie en levering van planetaire vertragingskasten, speciale tandwieloverbrengingen en klantspecifieke vertragingscomponenten wereldwijd. De productie van deze hoogwaardige vertragingen vindt voornamelijk plaats in Kippenheim (Baden-Württemberg, Duitsland).

Meer informatie bij ABI

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie