Industriële transformatie is centrale thema Hannover Messe 2023

Hannover Messe

Van 17 tot en met 21 april 2023 vindt op de Messegelände in Hannover de jaarlijkse Hannover Messe plaats. Onder het hoofdthema ‘Industrial Transformation – Making the Difference’ laten exposanten zien hoe digitalisering en energiebeheer hulpbronnen kunnen sparen en de CO2-uitstoot kunnen verminderen.

De grote uitdagingen waarmee de wereld vandaag wordt geconfronteerd vragen om innovatieve oplossingen. De meer dan 4.000 exposanten kunnen veranderingen teweeg brengen en innovaties ontwikkelen op weg naar een klimaatneutrale industrie. Daartoe behoren meer dan driehonderd startups uit verschillende technologiegebieden die innovaties met disruptief potentieel tonen.

Programma Hannover Messe

De editie 2023 van de Hannover Messe omvat zeven sectoren: Automation, Motion & Drives; Digital Ecosystems; Energy Solutions; Engineered Parts & Solutions; Future Hub; Compressed Air & Vacuum; Global Business & Markets. De belangrijkste trends in de branche zijn Industrie 4.0, koolstofneutrale productie, kunstmatige intelligentie en machine learning, energiebeheer en waterstof en brandstofcellen.

Indonesië is dit jaar partnerland. Onder het motto ‘Making Indonesia 4.0 – Connect to Accelerate’ biedt het paviljoen in hal 2 ongeveer 150 exposerende bedrijven. Deze geven een beeld van de industriële capaciteiten, speciale economische zones en onroerend goed voor buitenlandse investeerders, en programma’s voor onderwijs en menselijk kapitaal.

Hermes Award

Voor de twintigste keer zal de Deutsche Messe AG de Hermes Award uitreiken, inmiddels een van ’s werelds meest toonaangevende industrieprijzen. Dit jaar zal voor de derde keer ook de Hermes Startup Award worden uitgereikt. Bedrijven en instellingen die exposeren op de Hannover Messe kunnen tot uiterlijk 15 februari inzendingen indienen voor deze prestigieuze prijs.

Een onafhankelijke jury, samengesteld uit experts uit politiek, bedrijfsleven, onderzoek en samenleving, nomineert drie producten voor beide awards. De mate van technologische innovatie, voordelen voor de industrie, het milieu en de samenleving, kosteneffectiviteit en rijpheid voor implementatie zijn sleutelcriteria bij het beoordelen welke inzendingen de prijzen verdienen.

Nederlands collectief op de Hannover Messe

Nederland en Duitsland zijn belangrijke partners, niet alleen in handel en logistiek, maar ook in technologische ontwikkeling. Ons land is van oudsher via individuele beursdeelnames en collectieve stands op de Hannover Messe vertegenwoordigd. De organisatoren van de diverse Nederlandse collectieven hebben de handen ineen geslagen en bouwen nu één grote collectieve stand in hal 8. De deelnemende organisatoren zijn Holland High Tech, FME, Koninklijke MetaalUnie, FIER Automotive, RAI Automotive Industrie NL, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Mininsterie van Economische Zaken en Klimaat. Wie aan dit Holland High Tech House wil deelnemen, moet opschieten want de sluitingsdatum is 10 februari.

Collectief voor starters

Behalve een collectief voor de gevestigde orde is er ook een collectieve deelname voor Nederlandse start-ups en scale-ups. Dit derde NL Innovation Square is een privé-initiatief dat wordt georganiseerd door PSPS Business Abroad en Willem Drost van Enterprise Solutions. Behalve voor een alleszins schappelijke prijs bieden de organisatoren de naar verwachting zo’n veertig, in beursdeelname meestal onervaren aanmelders ondersteuning en hulp bij de voorbereiding op deelname.

Bron: Deutsche Messe AG / Global Fairs Nederland

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Ad Spijkers (Spijkers Technische Teksten)

Ad Spijkers heeft meer dan veertig jaar ervaring in de wereld van technische vakbladen. Opgeleid als kunststoftechnoloog richtte hij zich meer en meer op mechanisering en industriële automatisering. Hij was onder meer hoofdredacteur van het blad Aandrijftechniek en werkte als freelance journalist voor diverse bladen in de machinebouw, voedingsmiddelentechnologie, bouwkunde, procestechniek en logistiek. Sinds begin 2020 is hij medehoofdredacteur van Robot Magazine.
Lees meer van: Ad Spijkers (Spijkers Technische Teksten)

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.