Industriële gasveren: meer toepassingsmogelijkheden dankzij rvs-varianten

Industriële gasveren

Industriële gasveren zijn bij uitstek geschikt als praktische hulpmiddelen bij het openen en sluiten van o.a. kleppen en deksels. Bij ACE Stoßdämpfer GmbH zijn ze verkrijgbaar als industriële gasdruk- en gastrekveren. Ze ondersteunen de spierkracht van de gebruiker op eenvoudige en betrouwbare wijze. Roestvrijstalen uitvoeringen breiden het toepassingsgebied nog verder uit.

De industriële gastrek en -drukveren van ACE zijn verkrijgbaar in de rvs-legeringen 304 en 316 in de types GZ-15 tot GZ-40 en GS-15 tot GS-40 met een diameter van 15 tot 40 mm. Daarnaast heeft ACE industriële gasdrukveren met een diameter van 8 tot 12 mm in de types GS-8 tot GS-12 in rvs 316 in het assortiment.

Patrick Czeckay, technisch adviseur industriële gasveren bij ACE, licht toe: “Er is relatief minder vraag naar onze kleinere GS-types in rvs en wanneer dat wel het geval is, vragen onze klanten naar de sterkere rvs 316-legering. Bij de industriële gastrekveren is er vanwege hun compacte formaat geen vraag naar nog kleinere roestvrijstalen uitvoeringen.”

Het kwalitatieve verschil tussen de twee soorten rvs is dat het chroomnikkelstaal bij rvs 316 nog molybdeen bevat. Voor de scheepsbouw, bijvoorbeeld bij het openen van luiken of het reguleren van de snelheid bij een uitvarende sloep, ligt de focus van de dempingsspecialist uit het Duitse Langenfeld daarom vooral op types van rvs 316 In tegenstelling tot de 304-legering is deze dankzij het molybdeengehalte beter bestand tegen corrosie en zeewater. Met het oog op externe invloeden overtuigen alle roestvrijstalen gasveren van ACE met hun betrouwbare werking, aantrekkelijke uiterlijk en lange levensduur. Hoogwaardige toebehoren geven klanten de mogelijkheid om deze zelf in machines en installaties in te bouwen, vooral omdat de koppelstukken ook in roestvrijstaal verkrijgbaar zijn.

Vanwege hun glanzende uiterlijk worden ze ook veel gebruikt in de openbare ruimte. Daarnaast worden ze toegepast wanneer de hygiëne-eisen nog strenger zijn, zoals in de medische en cleanroomtechnologie en in de levensmiddelenindustrie. Daarom zijn ze standaard gevuld met levensmiddelenolie, die voldoet aan de eisen van FDA 21 CFR 178.3570. Andere toepassingsgebieden zijn de auto-industrie en apparatenbouw, militaire en milieutechnologie alsmede watervoorziening.

Industriële gasveren van ACE met ventieltechniek en complete service

De industriële gasveren van ACE zijn voorzien van een ventiel, waardoor ze heel flexibel kunnen worden ingezet. De stikstofdruk, en dus de kracht van de gasveer, wordt voor verzending bij ACE op de gewenste waarde gebracht. Ook na installatie van de gasveer in de desbetreffende toepassing kan de kracht met behulp van een vulkoffer echter nog worden aangepast. De specialisten van ACE helpen hier graag bij – op locatie, telefonisch, via de chat of de mail. Klanten kiezen echter ook steeds vaker voor de online calculatietool voor gasveren die te vinden is op de website van ACE. De tool kent een intuïtieve bediening en biedt de mogelijkheid tot 2D- en 3D-weergaven.

De meest voorkomende toepassingen van industriële gasveren kunnen in slechts enkele kliks worden berekend. Zo vinden gebruikers snel de juiste gasveer voor hun toepassing, inclusief het benodigde toebehoren. Ook kan er een montageschets worden gegenereerd. De geselecteerde gasveer kan vervolgens in de webshop worden besteld. Deze wordt door ACE met stikstof gevuld en meestal binnen 24 uur geleverd.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie