Hydrauliektraining.nl: Europa’s eerste CETOP-gecertificeerde e-learningcentrum

Hydrauliektraining

Hydrauliektraining.nl heeft onlangs de erkenning ‘CETOP-Approved Education Centre Hydraulics Level 3’ ontvangen van Arjan Coppens, voorzitter van FEDA, en auditor Arnaud Witlox van FEDAcademie. Dit betekent dat Hydrauliektraining.nl het eerste online opleidingscentrum in Europa is dat de titel van CETOP-Approved Education Centre op het gebied van hydrauliek mag dragen.

Deze erkenning benadrukt de conformiteit van Hydrauliektraining.nl met de Europese normen. Bovendien voldoet het aan de kwaliteitseisen van CETOP. Dit is de leidende organisatie voor hydrauliek en pneumatiek in Europa. Peter Albers, eigenaar van Hydrauliektraining.nl en Ingenieursbureau Albers, uitte zijn enthousiasme over deze certificering: “We zijn zeer verheugd met deze certificering, waarmee onze trainingen de allereerste in Europa door CETOP erkende online e-learning voor hydrauliek zijn geworden. Deze certificering garandeert onze klanten meer kwaliteit en zorgt voor een efficiënte kennisoverdracht.”

Kwaliteitsborging door uitgebreid auditproces

Een audit is altijd vereist voorafgaand aan een CETOP-erkenning. Deze audit wordt uitgevoerd door twee auditors van FEDAcademie, een onafhankelijke stichting. De auditors beoordelen de veiligheid, inhoudelijke kwaliteit en volledigheid van de hydrauliekcursussen. Bovendien moet een erkend opleidingscentrum beschikken over een practicum met door CETOP voorgeschreven systemen en opdrachten. Hydrauliektraining.nl heeft dit praktische deel ingevuld in samenwerking met een opleidingscentrum dat al eerder CETOP-gecertificeerd was.

Arnaud Witlox, een van de auditors, sprak over het auditproces: “Het feit dat er nu een gecertificeerde onlinetraining beschikbaar is, biedt veel meer mogelijkheden voor deelnemers en werkgevers. De audit is ook online uitgevoerd, verliep soepel en na één correctieronde was de training waardig voor het CETOP-certificaat.”

“De video’s van Hydrauliektraining.nl zijn erg duidelijk voor zowel beginnende als ervaren ‘hydrauliekers’. Vooral door de ruime ervaring van Peter Albers en de onafhankelijkheid van merken en fabrikanten biedt deze training een breed inzicht in allerlei componenten. Ik wil Hydrauliektraining.nl dan ook van harte feliciteren met deze certificering”, voegde auditor Peter Vos (niet op de foto) toe.

Hydrauliektraining.nl is CETOP Approved Education Centre

Op basis van de auditresultaten mag Hydrauliektraining.nl gedurende drie jaar de titel CETOP Approved Education Centre Hydraulics Level 3 voeren. Na deze periode volgt er opnieuw een audit. Daarna is het mogelijk de geldigheid van de erkenning te verlengen.

FEDA hanteert meerdere CETOP-niveaus bij de onafhankelijke beoordeling van trainingen en opleidingen. Tijdens de audits wordt bepaald of de opleidingen het juiste niveau hebben. Ook is vastgelegd hoe de examens eruit moeten zien. De opleiding en de gevolgde procedures moeten toekomstbestendig zijn. Het certificaat is waardevol in zowel Nederland als daarbuiten, waar CETOP, als Europese organisatie, een belangrijke sturende en controlerende functie heeft. Omdat de CETOP-certificering Europees is, bevordert dit de internationale inzetbaarheid van bedrijven die over de grens werken.

Innovatie door digitale technieken

Arjan Coppens, voorzitter van zowel FEDA als de Europese brancheorganisatie CETOP, legde uit waarom deze CETOP-erkenning uniek is: “Wij zijn als FEDA en CETOP erg blij met de uitreiking van dit certificaat, omdat we nu ook de nieuwe digitale technieken kunnen combineren met de ‘oude’ manier van persoonscertificering. De praktijkexamens kunnen worden afgenomen bij andere aangesloten opleiders en certificeerders.”

Arjan is ook enthousiast over de samenwerkende partijen die deze erkenning mogelijk maken en daarmee bijdragen aan de kwaliteit in de branche: “De intensieve samenwerking tussen FEDA, verantwoordelijk voor de CETOP-erkenning in Nederland, de auditor FEDAcademie en de Europese brancheorganisatie CETOP toont aan dat we organisaties hebben die dagelijks werken aan het verhogen en waarborgen van de kwaliteit van werken binnen onze branche. Bovendien is Hydrauliektraining.nl aangesloten bij het initiatief IndustryID, waarmee cursisten hun opgedane competenties kunnen aantonen via dit opleidingspaspoort.”

Hydrauliektraining.nl

Hydrauliektraining.nl biedt een breed scala aan individuele e-learningmodules over hydraulische aandrijftechniek. Deze e-learningmodules zijn samengesteld door Ingenieursbureau Albers, een onafhankelijk dienstverlenend ingenieursbureau. Ingenieursbureau Albers heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen van hydraulische systemen, het geven van hydrauliektrainingen en het realiseren van projecten in de hydraulische aandrijftechniek. Hydrauliektraining.nl biedt 13 verschillende trainingen op basisniveau en een masterclass-training.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie