Hybride-kabel vrijdragende toepassingen SEW-EURODRIVE

Hybride-kabel

Als engineer weet je dat machines in veeleisende omgevingen zoals materiaalbehandeling 24 uur per dag betrouwbaar moeten presteren. Magazijnen worden groter en masthoogtes nemen toe, waardoor er hogere eisen worden gesteld aan de kabels. Voor deze specifieke uitdaging heeft igus de CFSPECIAL.192 hybride-kabel ontworpen, de enige kabel die speciaal voor vrijdragende toepassingen in kabelrupsen is ontwikkeld. Deze kabel is uniek omdat hij compatibel is met de MOVILINK DDI van SEW-EURODRIVE en een zeer trekbestendig aramide steunelement in de kabelmantel heeft, waardoor masthoogtes kunnen worden bereikt die vijf keer hoger zijn dan met standaardkabels.

igus biedt een indrukwekkend assortiment van 1.354 kabeltypes voor data-, bus-, en hybridesystemen, besturingssystemen en aandrijvingen. Ze hebben een scala aan kabels ontwikkeld voor bewegende toepassingen in diverse industrieën. De chainflex CFSPECIAL-kabelserie is speciaal ontworpen voor toepassingen met specifieke eisen. De nieuwste toevoeging aan deze reeks is de CFSPECIAL.192, de eerste chainflex hybride-kabel voor hangende toepassingen die compatibel is met de MOVILINK DDI aandrijftechniek van SEW-EURODRIVE.

Rainer Rössel, Head of Business Unit chainflex kabels bij igus, legt uit dat de populariteit van hybride technologie toeneemt en dat er een groeiende vraag is naar nieuwe oplossingen met één kabel. Veel bedrijven in de materiaalbehandelingssector gebruiken de digitale motorinterface MOVILINK DDI van SEW-EURODRIVE, waar igus al verschillende kabels voor levert. Maar vrijdragende toepassingen, zoals stapelkranen met zeer hoge masten, stellen speciale eisen aan kabels. De CFSPECIAL.192 hybride-kabel is hun nieuw ontwikkelde kabeloplossing voor slaghoogtes tot 50 meter.

Christian Strauch, Industry Manager Material Handling bij igus, legt uit dat de uitdaging bij vrijdragende toepassingen is het hebben van een kabel die geschikt is voor kabelrupsen en die voldoende trekkracht kan absorberen om zelfs over grote afstanden en slaglengtes niet te breken. De CFSPECIAL.192 hybride-kabel is zo ontworpen dat hij deze trekkracht kan weerstaan dankzij een zeer trekbestendig aramide vlechtwerk in de PUR buitenmantel. Tests in hun eigen laboratorium tonen aan dat de treksterkte van deze kabel 500% hoger is dan die van een standaardkabel voor MOVILINK DDI, met een trekkracht van meer dan 4.200 Newton.

De nieuwe hybride-kabel van igus biedt je de mogelijkheid om de kosten te verlagen door de noodzaak van een tweede kabel en tijdrovende kabelversteviging in de kabelrups te elimineren. Daarnaast neemt de oplossing. Met één kabel minder installatieruimte in beslag en vermindert het gewicht dat het systeem moet dragen.

Rössel voegt eraan toe dat igus zo overtuigd is van de kwaliteit van hun producten, dat ze als enige leverancier ter wereld een garantie van 36 maanden bieden op al hun chainflex kabels. Meer informatie bij igus.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.