HPS Industrial en Supplai maken Gate OCR smart met Artificial Intelligence

Gate OCR

De samenwerking tussen HPS Industrial en Supplai ontstond via hun gezamenlijke klant RMI. HPS Industrial had Supplai toen al op het oog voor een mogelijke samenwerking vanuit hun distributie van Nvidia Jetson edge devices van Advantech, dus het contact werd snel gelegd. Het bleek een perfecte match. Met succes zette Supplai een compleet nieuw concept voor toegangscontrole (Gate OCR) neer, met hardware van HPS Industrial. Door middel van Artificial Intelligence (deep learning) worden containernummers uitgelezen. Dit zorgt voor een geautomatiseerde toegangscontrole.

Twee innovatieve spelers in de markt

De snelgroeiende startup Supplai is gespecialiseerd in Artificial Intelligence. Met concrete toepassingen verbeteren zij bedrijfsprocessen op het gebied van documentenautomatisering, datavoorspellingen en computer vision (beeldherkenning). Bij computer vision worden algoritmes getraind om in real-time elk frame van een videostream te analyseren. Deze real-time analyse is ook op Gate OCR toegepast.

De hardware voor Gate OCR komt van HPS Industrial. Zij zijn al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het adviseren en leveren van op maat gemaakte industriële computer- en netwerkoplossingen. Ook AI-technologie en robots komen daarbij aan bod. Het Gate OCR project dat HPS Industrial samen met Supplai deed, was hun eerste gezamenlijke project.

Artificial Intelligence voor gate automation

De camera´s die zijn geïnstalleerd op de entry gates kunnen, met Nvidia Jetsons edge computing, de containernummers op containers en ISOtanks aflezen. Het algoritme leest ook de ISO code, GEVI- en UN markeringen af en herkent ADR-labels. Het classificatie-algoritme herkent en verifieert of de labels kloppen met het GEVI-nummer en stuurt de totale gegevens naar een Terminal Operating System (TOS). Dat bepaalt of de container voldoet aan de eisen. Als alles is goedgekeurd, gaat de slagboom open. Dankzij deze gate automation krijgen chauffeurs toegang, zonder dat controle door een persoon nodig is. De klant heeft dan van elke container informatie, in de vorm van een korte video, als digitale bewijslast voor wet- en regelgeving. Ook kan hiermee schade worden aangetoond.
Voor Gate OCR leverde HPS Industrial een fanless, ruggedized AI-box PC van Advantech (met Nvidia Jetson module). Supplai heeft hier een intuïtief platform voor gebouwd. Hierop kan de klant alle output van het algoritme bekijken en op die manier controles doen. Op dit platform kan de klant heel makkelijk zoeken op containernummers om iedere container die de Gate OCR is gepasseerd te traceren.

Constant innoveren

De OCR-techniek bestond al, maar is door het algoritme van Supplai een stuk efficiënter gemaakt. Dankzij de kunstmatige intelligentie zijn er niet alleen minder camera’s nodig, maar is het systeem ook nog eens accurater, omdat het elk frame van iedere videostream analyseert. Het algoritme leert steeds meer bij, doordat de data gecorrigeerd wordt. Zo leert het bijvoorbeeld ook de gegevens op containers te lezen bij slecht weer. Een ander bijkomend voordeel is dat deze techniek goedkoper is, omdat het gebaseerd is op software in plaats van hardware.

Doordat deze Gate OCR op software gebaseerd is, is het mogelijk om eenvoudig extra detectie toe te voegen op basis van de wensen en behoeften van de klant. Hierdoor is het product uniek en altijd precies op maat. Daarnaast is het schaalbaar en kan het makkelijk meebewegen met nieuwe ontwikkelingen. Het systeem van Gate OCR kan worden ingezet voor nog veel meer dan alleen gate automation en containercode recognition. Een voorbeeld daarvan is schadedetectie. Hierbij kunnen beschadigingen aan vrachtwagens of containers snel worden opgespoord en verholpen.

Samen werken aan een totaaloplossing voor de klant

De samenwerking tussen HPS Industrial en Supplai bleef niet bij het OCR-project. De twee bedrijven vullen elkaar uitstekend aan en kunnen zo een totaaloplossing bieden voor iedere klant. Op deze manier zijn zij al verschillende uitdagingen samen aangegaan. Er staan nog meer mooie projecten op de planning. Supplai heeft al met succes het op AI gebaseerde Rail OCR op de markt gebracht voor onder andere ProRail. De op AI gebaseerde container- en OCR herkenningssoftware is ook interessant voor bijvoorbeeld reachstackers op containerterminals en depots. Deze ijzersterke samenwerking belooft dus veel moois voor de toekomst!

Meer informatie bij HPS Industrial

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie