Helukabel presenteert zich op HM als aanbieder van complete systeemoplossingen

SPE kabels Cables Panduit diagnosetool Helukabel

Op de Hannover Messe 2023 presenteert de HELUKABEL Groep zich als complete systeemaanbieder. De specialist in elektrische verbindingstechniek presenteert van 17 – 21 april in hal 13 op stand D96 niet alleen zijn uitgebreide portfolio van kabels, draden en toebehoren voor industriële toepassingen, maar ook hoogtepunten uit het productassortiment van zijn dochterondernemingen, waaronder EKD Systems, Sangel Systemtechnik en KABELMAT Wickeltechnik.

In 2022 nam HELUKABEL EKD Systems GmbH over, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van kabelsleepkettingen van staal, roestvrij staal en kunststof. Sangel Systemtechnik GmbH, sinds vorig jaar ook lid van de HELUKABEL-groep, biedt hoogwaardige, industriële kabelassemblages voor de machine- en installatiebouw. Door deze toevoegingen is de HELUKABEL Groep nu in staat complete en kant-en-klare systeemassemblages op maat voor de betreffende toepassing te realiseren en te leveren.

KABELMAT Wickeltechnik ontwikkelt apparaten en machines voor het opslaan, opwikkelen en afknippen van kabels en draden, staalkabels, buizen, slangen en profielen. Bezoekers kunnen onder andere het LAGROL kabeltrommelrek en de MOTROL ring- en spoelwinder van dichtbij bekijken om zich te laten overtuigen van de efficiëntie en ergonomie van deze handlingsoplossingen.

Met de Aufmaster wacht de beursbezoekers nog een innovatie: het systeem bestaande uit een meetapparaat en bijbehorende software dat is ontworpen voor het automatisch registreren en documenteren van kabeldoorsneden op bouwplaatsen. Met dit systeem kunnen elektrotechnische bedrijven hun tijd aanzienlijk verkorten, kosten besparen en het facturatieproces van projecten vereenvoudigen. HELUKABEL is als partner betrokken bij de ontwikkeling van de Aufmaster. Bezoekers kunnen het apparaat zelf uitproberen tijdens een live demo.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie